Zapečeni hleb ušuškan topljenim sirom: Pravi način da započnete dan
Miris koji će od jutra ugrajeti vaš dom
Ostaci hleba od prethodnih dana obično nisu naš prvi izbor za doručak. Sve je ukusnije na svežem, mekanom hlebu, ali ako hleb zapečemo u rerni, sa raznim sastojcima koje imamo u kući, dobijamo doručak za poželeti.
Za njegovu pripremu najbolje je da koristimo hleb star dan-dva.
Ovaj obrok svi vole, a lako se sprema, pa je idealan i za mlade domaćice.
Sastojci:
- stari hleb isečen na krike
- šunka
- slanina
- 4 jajeta
- masline
- 2 kašike pavlake
- tvrdi sir po želji
Priprema:
U pleh obložen pek-papirom stavite kriške hleba. Po njima ređajte parčad šunke, slanine i maslina.
Stavite u zagrejanu rernu da se zašeče oko pet minuta.
U međuvremenu umutite mikserom jaja, posolite ih i u dobijenu penu dodajte pavlaku.
Smesom prelijte kriške hleba i vratite u rernu da na pet minuta. Izvadite iz rerne i po svemu pospite rendan tvrdi sir po želji. Vratite pleh u rernu još nekoliko minuta da se sir otopi.
Jelo služute toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)