Brze buhtle, pune ukusnog džema: Recept za pecivo koje će vam ulepšati dan
Bez čekanja da testo nadođe
Domaće pecivo je čest izbor većine porodica u Srbiji. Ukoliko želite da obradujete ukućane koji su sladokusci, isprobajte recept za brze buhtle punjene džemom.
Posne su, ali ih možete spremiti i u mrsnoj verziji - samo vodu zamenite mlekom.
S obzirom na to da u testo ne ide kvasac, nema ni čekanja da testo naraste – jednostavno ga zamesite, isecite, filujte i pecite.
Sastojci:
- 500 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 2 dl vode
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- 150 g posnog margarina
- korica limuna
- 100 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin-šećera
- domaći džem
Priprema:
Izrendajte koricu limuna, pa joj dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, vanilin-šećer, vodu, ulje i običan šećer. Zamesite testo tako da bude glatko.
Oklagijom razvucite testo, isecite ga na šire trake, pa svaku od njih na kvadratiće. Na sredinu svakog kvadrata od testa stavite kašiku džema i oblikujte buhtle.
Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Pre služenja pospite ih šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)