Recept za pohovane slane palačinke: Bolje su od onih iz restorana
Uživaćete u svakom zalogaju
Kada neko pomene palačinke, retko ko će uspeti da im odoli. Tople i mirisne, palačinke su uvek poželjne na trpezi, bez obzira na to s kojim namazom ih jedete. Spremaju se i slane i slatke, a neki najviše vole one pohovane.
Međutim, mnogi izbegavaju da ih pohuju kod kuće, jer misle da im neće uspeti, ali ćete pomoću ovog recepta napraviti savršene slane pohovane palačinke.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 250 ml mleka
- 250 ml kisele vode
- 3 jajeta
- 3 kašike ulja
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
sastojci za pohovanje:
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- ulje
sastojci za nadev:
- 180 g pavlake
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunke
Priprema:
U dubljoj posudi prvo umutite jaja, pa dodajte polovinu brašna i mleka.
Kada sve fino umutite, dodajte so, šećer, ostatak brašna i mleka.
Mikserom mutite dok ne vidite da su sve grudvice do brašna nestale.
Na kraju dodajte kiselu vodu i ulje, pa sve promešajte.
Gotovu smesu stavite u frižider najmanje 30 minuta.
Kada izvadite smesu iz frižidera, dobro je promešajte.
Tiganj zagrejte, sipajte malo ulja, pa pecite palačinke na uobičajen način.
Kada se malo ohlade, palačinke premažite pavlakom, pa stavite nekoliko listića šunke i pospite rendanim kačkavaljem.
Malo ka sredini presavijte bočne stranice palačinke, a zatim je urolajte.
Palačinke prvo uvaljajte u brašno, onda u umućena jaja, pa u prezle.
U dublju posudu sipajte veću količinu ulja i ostavite ga da se dobro zagreje.
Polako spuštajte palačinke u zagrejano ulje i pecite ih dok ne porumene.
Pržene palačinke spuštajte na papirni ubrus kako bi se ocedio višak ulja.
Prijatno!
(Telegraf.rs)