Recept za burek sa suvim vratom i sirom: Kombinacija ukusa koja će obradovati vaša nepca
Uz čašu jogurta, ovaj burek će postati vaš omiljeni doručak
U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom. Međutim, u Srbiji ga spremaju i uz mnogo drugih namirnica. Tako smo za vas pripremili recept za burek sa suvim mesom i sirom.
Ukus je prelep, a najbolje od svega je to što je priprema veoma jednostavna.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g sira
- 200 g suvog vrata
- 2 jajeta
- 120 ml ulja
- 250 ml kisele vode
Priprema:
Pleh u kom ćete peći podmažite uljem, pa stavite dve kore tako da prelaze preko ruba iste.
Pomešajte kiselu vodu i ulje.
Svaku koru premažite ovom smesom.
Na dve kore koje ste stavili na dno, dodajte još dve, ali i zgužvajte.
U posudi pomešajte sir, jaja i suvi vrat koji ste prethodno sitno iseckali.
Na dve izgužvane kore stavite deo fila.
Postupak ponavljate dok imate materijala.
Kada završite, sve prelijte smesom od vode i ulja.
Burek pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)