Kako spremiti savršeni pirinač, ali stvarno... 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici
Obožavate pirinač, ali vam se verovatno bezbroj puta desilo da ne budete zadovoljni kako je pripremljen. Razlog je jednostavan
Obožavate pirinač, ali vam se verovatno bezbroj puta desilo da ne budete zadovoljni kako je pripremljen. Razlog je jednostavan, jer 99% ljudi greši samo u jednoj sitnici koja je važna za pripremu. Baš zato, rešili smo da vam otkrijemo koja je to sitnica (pogledajte u našem videu).
Inače, ovu tajnu" došapnuo" nam je majstor koji priprema vrhunski pirinač za suši, a mi smo onda sami rešili da to proverimo. Od tako pripremljenog pirinča nema ukusnijeg. To je to.
Napomena 1:
Za različite vrste pirinča različito je vreme kuvanja (integralni se, npr. kuva duže), ali svako od vas sigurno zna da proceni kada je pirinač kuvan, na dva načina: kada ispari sva voda iz polupoklopljenje šerpe ili kada se prosto proba pirinač pred kraj kuvanja. Mi smo dali primer najčešćeg odnosa vode i pirinča kada je reč o kuvanju belog pirinča okruglog zrna (3 merice pirinča na 3 1/3 merice vode), za koje je okvirno vreme kuvanja 15 - 18 minuta.
Ipak, ono što pravi razliku nije kuvanje, već ono što dolazi pre kuvanja. Ona "sitnica" koja ima veze s - načinom na koji perete pirinač.
Napomena 2:
Ovako pripremljeni pirinač može da se konzumira sam, kao dodatak jelima, kao osnova za suši, a može da stoji u frižideru najmanje 7 dana, a da me izgubi ukus. Takođe, šećer nije obavezno dodavati, to je stvar ukusa, ali je gotovo obavezan ako se pirinač sprema baš za suši.
Uživajte!
A. Jovanović/Telegraf.rs