Spremili smo turšiju kad joj vreme nije i uverili se da je lako: Treba vam tegla i par sastojaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvorili smo našu turšiju posle 21. dan i svi koji su je probali su zadovoljni

Iako recept za stavljanje turšije nije tajna, za onoga ko je nikada nije spremao ceo proces pomalo deluje tajanstveno, čini se zahteva veštine koje znaju samo naše mame i bake.

Hteli smo i sami da se uverimo koliko je teško spremiti turšiju. 

Sem povrća potrebno vam je još nekoliko sastojaka iz kuhinje i velika tegla koju ćete pre ređanja turšije oprati i sterilisati.

Ceo proces pripreme pogledajte u videu na početku testa.

Nakon što povrće poređate u teglu i prelijete prema uputstvu, teglu zatvorite, pasterizujte i ostavite na tamnom, hladnom mestu.

Ovako pripremljenu turšiju možete da poslužite nakon 21 dan.

Kako izgleda priprema turšije, pogledajte u videu na početku teksta. 

Prijatno! 

Video: Evo kako da brzo i lepo iseckate voće i povrće bez mnogo muke

(Telegraf.rs)