Recept za lazanje sa spanaćem: Brzo se spremaju, a ukus se ne zaboravlja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealan recept i za one manje vešte u kuhinji

Foto:Shutterstock

Lazanje su jedan od italijanskih specijaliteta koji se odomaćio u svim delovima sveta, te ih tako rado spremaju i naše domaćice.

Ako ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu, jer smo za vas pripremili recept za lazanje sa spanaćem.

Priprema je vrlo jednostavna, a ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 500 g kora za lazanje
  • 300 g očišćenog spanaća
  • 200 g pečuraka
  • 100 g sitnog sira
  • 4 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml kisele pavlake
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike brašna
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g parmezana
  • 5-6 komada čeri paradajza
  • so
  • biber

Sastojci:

Spanać spustite u kipeću vodu, pa ga posle nekoliko minuta izvadite i iseckajte na sitno. Pomešajte ga sa sirom.

U drugu posudu sipajte ulje, pa dodajte sitno seckane pečurke, beli luk, brašno i polako dolivajte mleko i kiselu pavlaku.

Kada dobijete finu teksturu sosa, sklonite posudu sa vatre i začinite po želji.

Na dno vatrostalne posude sipajte malo ovog sosa, pa naređajte deo kora za lazanju, te ponovo sipajte malo sosa.

Preko sosa stavite trećinu spanaća pomešanog sa sirom.

Preko spanaća stavite malo seckanog čeri paradajza i postupak ponavljate dok imate materijala.

Kada završite ređanje, preko poslednje kore pospite izrendani kačkavalj.

Lazanju pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Kada je gotova, lazanju pospite parmezanom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)