Recept za koh: Sočan i lagan, a svaki zalogaj vraća u detinjstvo
Brzo se pravi, a još brže nestaje
Verujemo da svi volite da pripremite i jedete jelo koja vas svaki put vrati u bezbrižno doba. Upravo takav je koh koji smo s nestrpljenjem čekali da izađe iz mamine ili bakine kuhinje.
Za vas smo pripremili jednostavan i brz recept koji će vas podsetiti zašto ste zavoleli ovaj kolač.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 10 kašika griza
- ulje
sastojci za preliv:
- 1 litar mleka
- 2 kašike šećera
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca, pa ih umutite čvrsto u sneg.
Dok mutite belanca, dodajte šećer, a onda postepeno i žumanca.
Na kraju dodajte prašak za pecivo i griz, pa smanjite brzinu na mikseru i sjedinite sve zajedno.
Pleh dimenzija 20x32 podmažite uljem i pospite brašnom, pa ulijte smesu.
Patišpanj pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Za to vreme, stavite mleko da se kuva, pa kada postane mleko dodajte vanilin i običan šećer.
Kada je gotov, vruć patišpanj prelijte vrućim mlekom i ostavite da se ohladi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)