Recept za koh: Sočan i lagan, a svaki zalogaj vraća u detinjstvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se pravi, a još brže nestaje

Foto:Shutterstock

Verujemo da svi volite da pripremite i jedete jelo koja vas svaki put vrati u bezbrižno doba. Upravo takav je koh koji smo s nestrpljenjem čekali da izađe iz mamine ili bakine kuhinje.

Za vas smo pripremili jednostavan i brz recept koji će vas podsetiti zašto ste zavoleli ovaj kolač.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 10 kašika griza
  • ulje

sastojci za preliv:

  • 1 litar mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca, pa ih umutite čvrsto u sneg.

Dok mutite belanca, dodajte šećer, a onda postepeno i žumanca.

Na kraju dodajte prašak za pecivo i griz, pa smanjite brzinu na mikseru i sjedinite sve zajedno.

Pleh dimenzija 20x32 podmažite uljem i pospite brašnom, pa ulijte smesu.

Patišpanj pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.

Za to vreme, stavite mleko da se kuva, pa kada postane mleko dodajte vanilin i običan šećer.

Kada je gotov, vruć patišpanj prelijte vrućim mlekom i ostavite da se ohladi.

Prijatno!

(Telegraf.rs)