Ideja za ručak: Gulaš od soje, posno jelo koje će osvojiti i najveće gurmane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad jednom probate ovo jelo, uvek ćete ga praviti

Foto: Shutterstock

Ukoliko niste ljubitelj mesa ili pratite vaskršnji post, a pitate se šta da spremite za ručak, gulaš od komadića soje sa povrćem biće recept koji ćete često praviti.

Pored toga što nije potrebno mnogo vremena za pripremu, ovaj gulaš je veoma zdrav i ujedno tako pikantan da mu neće odoleti ni najveći gurmani.

Sastojci:

  • 200 g soje u komadićima
  • 1 kg crnog luka
  • 4 šargarepe
  • 2 peršuna
  • 1 celer
  • 4 čena belog luka
  • biber, so, suvi začin
  • 5 kašika soja-sosa
  • 500 ml soka od paradajza

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, pa dodajte komadiće soje, očišćen i iseckan koren peršuna i očišćen i iseckan koren celera. Kuvajte dvadesetak minuta.

Dok se komadići soje, celer i peršun kuvaju, očistite šargarepu i crni luk, pa ih sitno iseckajte i izdinstajte na malo ulja dok povrće skroz ne omekša.

Procedite soju, peršun i celer, dodajte u šerpu sa šargarepom i crnim lukom, pa sipajte još i sok od paradajza, soja-sos, biber, so, suvi začin i iseckane čenove belog luka. Poklopite posudu, pa kuvajte pola sata na tihoj vatri dok se komadići soje dobro ne ukrčkaju. Povremeno dolivajte vodu i, po želji, belo vino.

Služite uz bareni krompir, pirinač ili kinou.

Prijatno!

(Telegraf.rs)