Recept za najlepše knedle za supu: Uvek ispadnu savršeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće vazdušaste i neće se raspadati

Foot: Shutterstock

Složićete se da malo šta može da parira domaćoj supi sa knedalama. Međutim, mnoge domaćice izbegavaju da prave knedle jer im ne uspeju baš svaki put.

Ukoliko ste u potrazi za receptom za knedle koje će biti vazdušaste i neće se raspadati, onda ste na pravom mestu.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 kašike ulja
  • 8 kašika griza
  • so

Priprema:

Belanca odvojte od žumanca, pa ih umutite čvrsto u sneg.

Zatim dodajte žumanca, ulje, so i lagano posipajte griz.

Smesa treba da bude gustine kao vruć, kuvani puding, pa na taj način možete da utvrdite da li vam je potrebno još griza.

Ostavite smesu da nabubri dvadesetak minuta.

Kad supa provri, umočite kašiku u nju, pa zahvatite smesu za knedle. Ne uzimajte punu kašiku, jer će knedle biti prevelike. Od poslednje dodate knedle, kuvaju se još desetak minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)