Ideja za ručak: Napravite đuveč sa mlevenim mesom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bonus je što se sprema u samo jednoj posudi

Foto: Shutterstock

Recepti za pripremu đuveča su uvek nutritivno najzahvaljniji i generalno jednostavni jer ne zahtevaju previše pripreme.

Bonus je što se sprema u samo jednoj posudi.

Tako vam je i za đuveč sa mlevenim mesom pored osnovih sastojaka potrebna samo jedna dublja tepsija i vremena koliko treba da sve sastojke "spakujete" u nju.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 1/2 kg paprika
  • 1/2 kg paradajza
  • 1/2 kg šargarpe 
  • 1/2 kg mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • so i biber po ukusu
  • 1 jaje
  • 1 kašike biljnog ulja

Priprema: 

U dublju tepsiju ili šerpu stavite kašiku biljnog ulja.

Potom isecite krompir na krugove ili kocke, kako više volite, a zatim dodajte i isečene paprike, paradajz i šargarepu. Ukoliko volite više povrća, uvek opciono možete da dodate i kukuruz šećerac, grašak, boraniju ili neko drugo povrće prema ukusu.

U posebnom sudu izmešajte sitno isečeni crni luk, mleveno meso, beli luk, so, biber i jaje.

Smesu ubacite preko povrća i promešajte.

Stavite foliju preko tepsije i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Zatim skinite foliju i zapecite đuveč još oko 15 minuta dok se ne stvori korica.

Đuveč servirajte topao uz slatu i feta sir.

(Telegraf.rs)