Ideja za ručak: Napravite đuveč sa mlevenim mesom
Bonus je što se sprema u samo jednoj posudi
Recepti za pripremu đuveča su uvek nutritivno najzahvaljniji i generalno jednostavni jer ne zahtevaju previše pripreme.
Bonus je što se sprema u samo jednoj posudi.
Tako vam je i za đuveč sa mlevenim mesom pored osnovih sastojaka potrebna samo jedna dublja tepsija i vremena koliko treba da sve sastojke "spakujete" u nju.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1/2 kg paprika
- 1/2 kg paradajza
- 1/2 kg šargarpe
- 1/2 kg mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- so i biber po ukusu
- 1 jaje
- 1 kašike biljnog ulja
Priprema:
U dublju tepsiju ili šerpu stavite kašiku biljnog ulja.
Potom isecite krompir na krugove ili kocke, kako više volite, a zatim dodajte i isečene paprike, paradajz i šargarepu. Ukoliko volite više povrća, uvek opciono možete da dodate i kukuruz šećerac, grašak, boraniju ili neko drugo povrće prema ukusu.
U posebnom sudu izmešajte sitno isečeni crni luk, mleveno meso, beli luk, so, biber i jaje.
Smesu ubacite preko povrća i promešajte.
Stavite foliju preko tepsije i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta. Zatim skinite foliju i zapecite đuveč još oko 15 minuta dok se ne stvori korica.
Đuveč servirajte topao uz slatu i feta sir.
(Telegraf.rs)