Piletina na lovački način: Recept za sočno i ukusno jelo
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Uz omiljeni prilog, dobićete savršen ručak
Foto:Shutterstock
Domaćice sa naših prostora veoma često spremaju piletinu za ručak. Razlog tome je što se brzo sprema, ukusna je, a i odlično se slaže uz gotovo svaki prilog.
Ali ako ste se zasitili klasičnog spremanja ovog mesa, donosimo vam recept koji će vas oduševiti.
U pitanju je recept za piletinu spremljenu na lovački način.
Sastojci:
- 1 pile
- 150 g brašna
- ulje za prženje
- 1 glavica crnog luka
- 2 paprike
- 3 čena belog luka
- kocka za supu
- 500 ml paradajz soka
- so, biber
- peršun
Priprema:
Pile istranžirajte, pa svaki deo dobro usolite i uvaljajte u brašno.
U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje pecite delove pileta.
Kad je piletina gotova, izvadite je iz tiganja, pa u istom ulju dinstajte sitno seckan crni luk.
Dodajte usitnjen beli luk, kocku za supu, iseckanu papriku, so, biber, pa nalijte vodom.
Vratite piletinu i sve prelijte paradajz sokom.
Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se sve ne sjedini.
Prijatno!
(Telegraf.rs)