Piletina na lovački način: Recept za sočno i ukusno jelo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz omiljeni prilog, dobićete savršen ručak

Foto:Shutterstock

Domaćice sa naših prostora veoma često spremaju piletinu za ručak. Razlog tome je što se brzo sprema, ukusna je, a i odlično se slaže uz gotovo svaki prilog.

Ali ako ste se zasitili klasičnog spremanja ovog mesa, donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

U pitanju je recept za piletinu spremljenu na lovački način.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 150 g brašna
  • ulje za prženje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 paprike
  • 3 čena belog luka
  • kocka za supu
  • 500 ml paradajz soka
  • so, biber
  • peršun

Priprema:

Pile istranžirajte, pa svaki deo dobro usolite i uvaljajte u brašno.

U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje pecite delove pileta.

Kad je piletina gotova, izvadite je iz tiganja, pa u istom ulju dinstajte sitno seckan crni luk.

Dodajte usitnjen beli luk, kocku za supu, iseckanu papriku, so, biber, pa nalijte vodom.

Vratite piletinu i sve prelijte paradajz sokom.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri dok se sve ne sjedini.

Prijatno!

(Telegraf.rs)