Brzo spremanje i fenomenalna kombinacija: Sočne pileće ćufte u sosu od kikirikija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo jelo će zasijati na vašoj trpezi

Foto: Shutterstock

Kada spremate ćufte, uvek se možete poigrati sa sosevima uz koje ćete ih servirati.

Ako vam je ponestalo ideja za ručak, onda će vas ove ćufte sigurno oduševiti. Uz malo odvojenog vremena, ove pileće ćufte sa sosem od kikirikija će pokupiti sve simpatije.

Spremite se za pobednički ručak uz samo nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 500g pilećih grudi
  • Začini po izboru: So, biber, vegeta, bosiljak, peršun
  • Jedno jaje
  • Kikiriki puter (dve ili tri kašike)
  • Šolja pileće supe
  • Peršun

Priprema

Piletinu iseckajte na sitnije kocke, te ih ubacite u blender. U blender sa piletinom dodajte jaje i začine. Izblendajte dok se ne ispasira meso, tačnije, dok ne postane savršena smesa za oblikovnje ćufti.

Meso ubacite u jednu činiju i počnite da pravite kuglice, a kako se ne bi lepilo za prste, nakvasite ruke. Po želji ćufte uvaljati u prezle.

Zagrejte rernu na 250 stepeni i pecite 10-15 minuta.

U međuvremenu sledi priprema sosa.

Ako želite da sami napravite kikiriki puter, onda stavite kikiriki u blender i dodajte postepeno ulje, dok ne postane kremasta smesa.

Potrebno je da dve ili tri kašike pomešate sa jednom šoljom pileće supe. Sos kuvajte na blagoj vatri uz povremeno mešanje, sve dok neprovri. Kada ćufte budu gotove, dodajte ih u skuvan sos i ostavite par minuta da upiju.

Servirajte uz prilog po želji i uživajte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)