Njoke sa kremastim sirom: Ručak za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan ručak uz minimalno truda oko pripreme

Foto: Shutterstock

Kada god ne znate šta ćete za ručak, a imate dosta toga u frižideru od čega bi mogao da se napravi ukusan obrok, njoke su uvek dobra ideja.

Potrebno je samo da ih skuvate i da se igrate sosevima, a priprema vam neće oduzeti više od pola sata.

Sastojci:

  • 450 g njoka
  • 1/2 kašičice soli
  • 6 kašičica maslaca
  • 40 g brašna
  • 750 ml mleka
  • 200 g rendanog čedar sira
  • 2 kašičice senfa
  • po 1/4 kašičice bibera i mlevene paprike
  • 30 g rendanog parmezana

Priprema:

Skuvajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju.

Otopite maslac u tiganju, dodajte brašno i mešajte oko dva minuta. Polako ulijte mleko i nastavite da mešate.

Kad smesa postane glatka i zgusne se, pomerite tiganj s ringle, dodajte čedar sir i mešajte dok se ne rastopi. Potom dodajte senf, začine i polovinu parmezana, kao i kuvane njoke. Promešajte i pospite ostatkom parmezana. Pecite 10-12 minuta, sve dok ne počnu da se stvaraju mehurići.

Prijatno!

(Telegraf.rs)