Domaće mleko od ovsenih pahuljica: Recept bez aditiva i konzervansa, gotov za minut
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ovo biljno mleko uspešno zamenjuje kravlje, ali i sojino ili pirinčano
Foto: Shutterstock
Biljna mleka su sve popularnija na našim prostorima. Pored toga što sadrže malo ugljenih hidrata i šećera, idealna su za pripremu smutija u periodu restriktivnog režima ishrane, a mogu se koristiti i tokom verskih postova.
Za razliku od mleka koja se prave od orašastih plodova, mleko od ovsa je jeftinije, a recept je veoma jednostavan.
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 3 šolje vode
- 2 urme
Priprema:
U blender sipajte ovsene pahuljice, prelijte ih vodom i dodajte dve urme očišćene od koštica. Uključite blender na najjače i miksajte do 45 sekundi.
Dobijenu tečnost dva puta procedite kroz gazu, prelijte u staklenu flašu, zatvorite flašu i držite je u frižideru.
Ovako pripremljeno mleko od ovsenih pahuljica može da stoji pet dana. Pre upotrebe obavezno ga promućkajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)