Recept za pohovane pečurke: Savršen prilog svakom jelu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spolja hrskave, iznutra mekane

Foto:Shutterstock

Domaćice pečurke uglavnom koriste kao dodatak salatama ili testenini, ali ih često spremaju za doručak zajedno s jajima.

Neutralan ukusa pečuraka dozvoljava vam da se igrate s ukusima i kombinacijama, te smo odlučili da vam donosemo recept za pohovane pečurke.

Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.

Sastojci:

  • 500 g pečuraka
  • 2 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna
  • 300 g prezli
  • ulje

Priprema:

Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.

Ulje zagrejte u dubljem tiganju.

Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.

Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.

Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)