Recept za pohovane pečurke: Savršen prilog svakom jelu
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Spolja hrskave, iznutra mekane
Foto:Shutterstock
Domaćice pečurke uglavnom koriste kao dodatak salatama ili testenini, ali ih često spremaju za doručak zajedno s jajima.
Neutralan ukusa pečuraka dozvoljava vam da se igrate s ukusima i kombinacijama, te smo odlučili da vam donosemo recept za pohovane pečurke.
Spolja hrskave, iznutra mekane, pohovane pečurke će oduševiti sve.
Sastojci:
- 500 g pečuraka
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 300 g prezli
- ulje
Priprema:
Pečurke dobro operite, pa ih usolite i ostavite da odstoje desetak minuta.
Ulje zagrejte u dubljem tiganju.
Svaku pečurku uvaljajte pravo u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle.
Spuštajte ih u zagrejano ulje i pržite dok ne porumene.
Pečurke vadite da ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite sa salatom i dresingom po želji.
Prijatno!
(Telegraf.rs)