Recept za keto kalcone bez ugljenih hidrata: Jedite ih bez griže savesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko može odoleti italijanskim delicijama

Foto: Shutterstock/GK1982

Malo ko može da odoli italijanskoj kuhinji. Pice, testenina, kalcone, raviole i ostale stvari mnogima su omiljena hrana.

Iako se savetuje da se ne preteruje sa testom, ipak često ne možemo i da poslušamo.

U nastavku vam nudimo recept za kalcone sa minimalnim unosom ugljenih hidrata, odnosno keto kalcone, tako da vam tokom konzumiranja neće zaboleti glava.

Sastojci:

za testo:

  • 250 g rendane mocarele
  • 2 kašike krem sira
  • 1 jaje
  • 180 g bademovog brašna
  • pola kašičice praška za pecivo

za nadev:

  • 120 g rikote
  • 1 šolja rendane mocarele
  • 1 šolja šunke po izboru

za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica suvog origana
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu.

U činiji pomešajte rendanu mocarelu i krem sir, pa otopite ili na pari ili u mikrotalasnoj. U istu posudu potom ubacite jaje, bademovo brašno i prašak za pecivo. Dobijenu smesu mešajte dok ne dobijete kompaktno testo.

Podelite ga u tri dela i svaki od njih razvaljajte u krugove, između dva papira za pečenje da vam se testo ne bi lepilo za oklagiju. Sklonite papire i pažljivo prebacite krugove na pleh za pečenje.

Sve sastojke za nadev ukoliko treba iseckajte, pa spojte i promešajte. Na polovinu svakog kruga stavite po trećinu od ukupne smese i preklopite "čistom" polovinom, zatvorite i ukrasite viljuškom.

Umutite jaje i svaku kalconu premažite njim i pospite origranom i krupnom solju. Možete ih nožem malo zaseći kako bi se raširili mirisi.

Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)