Čoko-moko torta polako ali sigurno postaje kraljica poslastica: Na trpezi mora pronaći svoje mesto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je jednostavna i ne oduzima vam mnogo vremena

Foto: Shutterstock/nelea33

Ko može da odoli dobrim poslasticama, proverenim receptima za neodoljive slatkiše?

Danas vam predstavljamo recept za čoko-moko tortu, koja je poslednjih nekoliko godina postala jako popularna, pa se na mnogim veselim zgodama može probati.

Sastojci:

  • 500 ml čokoladnog mleka
  • 1 pakovanje tamnih kora

prvi fil:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 700 ml kisele pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 6 kašika slatke pavlake (od drugog fila)

drugi fil:

  • 600 ml kisele vode
  • 600 g slatke pavlake

Priprema:

Slatku pavlaku umutite sa kiselom vodom i ostavite sa strane.

U drugoj činiji pomešajte kiselu pavlaku, šečer u prahu, mleveni keks i umućenu slatku pavlaku. Lepo sjedinite.

Stavite koru na tacnu, pa je lepo natopite sa nekoliko kašika čokoladnog mleka. Posle toga premažite sa trećinom prvog fila sa mlevenim keksom, a potom i slatkom pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovite postupak još dva puta.

Ukrasite po želji, ako vam ostane nešto fila, možete je samo time premazati i ukrasiti rendanom čokoladom, orasima, keksom ili nečim trećim.

Dobro ohladite i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)