Čoko-moko torta polako ali sigurno postaje kraljica poslastica: Na trpezi mora pronaći svoje mesto
Priprema je jednostavna i ne oduzima vam mnogo vremena
Ko može da odoli dobrim poslasticama, proverenim receptima za neodoljive slatkiše?
Danas vam predstavljamo recept za čoko-moko tortu, koja je poslednjih nekoliko godina postala jako popularna, pa se na mnogim veselim zgodama može probati.
Sastojci:
- 500 ml čokoladnog mleka
- 1 pakovanje tamnih kora
prvi fil:
- 300 g mlevenog keksa
- 700 ml kisele pavlake
- 250 g šećera u prahu
- 6 kašika slatke pavlake (od drugog fila)
drugi fil:
- 600 ml kisele vode
- 600 g slatke pavlake
Priprema:
Slatku pavlaku umutite sa kiselom vodom i ostavite sa strane.
U drugoj činiji pomešajte kiselu pavlaku, šečer u prahu, mleveni keks i umućenu slatku pavlaku. Lepo sjedinite.
Stavite koru na tacnu, pa je lepo natopite sa nekoliko kašika čokoladnog mleka. Posle toga premažite sa trećinom prvog fila sa mlevenim keksom, a potom i slatkom pavlakom. Stavite drugu koru. Ponovite postupak još dva puta.
Ukrasite po želji, ako vam ostane nešto fila, možete je samo time premazati i ukrasiti rendanom čokoladom, orasima, keksom ili nečim trećim.
Dobro ohladite i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)