Kapama je pravo srpsko jelo: Obilan obrok sa jagnjetinom koji će vas dugo držati sitim

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša država je oduvek bila poznata po dobroj hrani

Foto: Shutterstock/Zu Kamilov

U Srbiji se jako vole prasetina i jagnjetina, a jedan od omiljenih recepata jeste kapama.

Ovo poznato jelo ne može se jesti u malim količinama, toliko je ukusno da te prosto primorava da uzmeš još.

Sastojci:

  • 1 kg jagnjetine
  • 1 glavica crnog luka
  • malo brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kg spanaća ili zelja
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 jaje
  • 1 šaka pirinča
  • so,
  • začinska paprika
  • ulje

Priprema:

Meso isecite na komade, posolite, uvaljajte u malo brašna i ispržite na ulju. Sitno iseckajte beli i crni luk i kratko propržite sa mesom. Možete naliti malo vode, pa poklopite i kuvajte na tihoj temperaturi oko pola sata.

Spanać obarite, ocedite i sitno iseckajte i dodajte tiganju sa mesom. Dodajte papriku, suvi začin, umućeno jaje i obareni pirinač i ostavite da se sve krčka oko 15 minuta.

Gotovu kapamu služite sa kiselim mlekom ili pirinčem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)