Spremite kupus-kifle za doručak: Tajni recept vojvođanskih domačica

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekane kao duša

Stephanie Frey

Danas delimo najbolji recept vojvođanskih domačića kako se prave savršene kupus-kiflice.

Kada jednom ovladate veštinom spremanja ovog ukusnog peciva, neće moći da se zuastavite. Jer, koliko kod da napravite kupus kiflica - njih nikada nije dovljno.

Uvek se traži makar još jedna više. A ako neka i prežive dalje od doručka, ostaju sveže i po nekoliko dana.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 500 ml mleka
  • 1 kvasac
  • 2 dcl ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike soli

Namaz:

  • 2 žumanca
  • 125 gr margarina
  • 2 kašičice soli

Premaz:

  • 2 belanca
  • semenke po želji

Priprema:

U mlako mleko sipajte kašičicu šećera i kvasac. Kada kvasac naraste umešajte ga sa uljem i brašnom i ostavite testo da odstoji 45 minuta.

Napravite namaz tako što ćete u posebnoj posudi da pomešajte margarin sa dve kašičice soli i sa žumancetom.

Testo podelite na tri dela i svaki deo premažite sa trećinom namaza.

Zatim testo urolajte u rolat i secite na cik-cak trouglove.

Dobićete trouglove, koje ćete posebno umotati svaki u kiflicu i premazati sa belancetom. Po želji pospite kiflice sa semenkama po izboru.

Poređajte ih na tepsiju i pecite na 250 stepeni dok ne porumene.

(Telegraf.rs)