Rozen torta koja svima uspeva: Poslastica koja se lako sprema i idealna je za sve prilike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Desert kojem nećete moći da odolite

Foto: Shutterstock/Food Art Studio

Bliže nam se praznici, mnoge domaćice već razmišljaju o receptima kojim će počastiti goste i kako da pripreme trpezu, posebno slatkiše.

Jedan od neprikosnovenih deserata koji uvek svima uspe je i rozen torta. Slatka i ukusna, uvek je dobro rešenje kako biste se zasladili posle obilnog obroka.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 250 ml mleka
  • 200 g putera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 150 g šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • 3 kašike vode

Priprema:

Mleko sipajte u šerpu i stavite da provri. Kada se to desi, sklonite ga sa ringle i ubacite mu puter koji je sobne temperature. Mešajte lagano da se puter polako otopi pa kad se sve lepo sjedini prelijte preko činije sa orasima. Orahe poparene mlekom i puterom promešajte i ostavite na kratko da se ohladi.

Na poslužavnik na koji ćete poslužiti tortu, stavite jednu koru pa filujte filom sa orasima, pa stavite drugu koru i tako sve redom dok ne potrošite sav materijal.

Jako je važno da celu tortu dobro pritisnete kako bi se lepo sjedinilo i da se ne bi fil odvojio.

Šećer u prahu prosejte, dodajte mu vodu i dobro mutite dok ne dobijete sjedinjenu smesu i brzo razmažite preko torte.

Prijatno!

(Telegraf.rs)