Brauni kolač za sladak doručak: Idealni za posne dane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavno i brzo zasladite sebi početak dana

Pred vama je recept za najjednostavniji brauni kolač.

Ovaj poznati slatkiš je zapravo veoma pametan izbor za zdrav početak dana sa svim svojim vlaknima i proteinima, upakovanim u divnu teksturu i ukus klasičnih kolača.

Brauni koje smo danas izabrali su takođe bez mleka i jaja, zbog čega su prilagođeni za posne dane, ali i vegane.

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 2 kašike brašna
  • 30 g kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • ¼ kašičice soli
  • 60 ml ulja 
  • 240 ml bademovog mleka 
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 80 ml meda

za preliv:

  • 80 g tamne čokolade za topljenje

    30 g seckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i prirpemite manju četvrtastu tepsiju. Obložite je papirom za pečenje, lagano nauljite i ostavite sa strane.

U blender sipajte sledećim redosledom sastojke: ovsene pahuljice, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje, bademovo mleko, vanilin šećer i med.

Uključite blender dok se ne formira gusto, glatko testo, otprilike oko pola minute.

Ubacite u smesu sitno izlomljene komadiće čokolade i sitno iseckane orahe.

Prebacite testo za kolače u pripremljenu tepsiju i ravnomerno rasporedite.

Prema želji pospite dodatne komadiće čokolade na vrh.

Pecite na središnjoj rešetki rerne oko 15 do 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista i suva.

Ostavite ga sa strane da malo diše i isecite na prepoznatljive kocke.

Kolač možete da čuvate u zatvorenoj kutiji u frižideru do tri dana.

(Telegraf.rs)