Brauni kolač za sladak doručak: Idealni za posne dane
Jednostavno i brzo zasladite sebi početak dana
Pred vama je recept za najjednostavniji brauni kolač.
Ovaj poznati slatkiš je zapravo veoma pametan izbor za zdrav početak dana sa svim svojim vlaknima i proteinima, upakovanim u divnu teksturu i ukus klasičnih kolača.
Brauni koje smo danas izabrali su takođe bez mleka i jaja, zbog čega su prilagođeni za posne dane, ali i vegane.
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 2 kašike brašna
- 30 g kakaa
- 2 kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
- 60 ml ulja
- 240 ml bademovog mleka
- 1 kesica vanilinog šećera
- 80 ml meda
za preliv:
- 80 g tamne čokolade za topljenje
30 g seckanih oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i prirpemite manju četvrtastu tepsiju. Obložite je papirom za pečenje, lagano nauljite i ostavite sa strane.
U blender sipajte sledećim redosledom sastojke: ovsene pahuljice, brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje, bademovo mleko, vanilin šećer i med.
Uključite blender dok se ne formira gusto, glatko testo, otprilike oko pola minute.
Ubacite u smesu sitno izlomljene komadiće čokolade i sitno iseckane orahe.
Prebacite testo za kolače u pripremljenu tepsiju i ravnomerno rasporedite.
Prema želji pospite dodatne komadiće čokolade na vrh.
Pecite na središnjoj rešetki rerne oko 15 do 20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista i suva.
Ostavite ga sa strane da malo diše i isecite na prepoznatljive kocke.
Kolač možete da čuvate u zatvorenoj kutiji u frižideru do tri dana.
(Telegraf.rs)