Originalni recept za rusku salatu: Obrok gotov za 20 minuta ulepšaće vašu trpezu
Nezaobilazan je dodatak svim svečanim ručkovima
Složićemo se da ne postoji slavlje koje može proći bez ruske salate. Ona je jedna od nezaobilaznih stvari na svečanoj trpezi, a recept za rusku salatu može varirati u zavisnosti od toga kako je koja domaćica sprema. U nastavku vam približavamo onaj originalni, sa kojim nema greške.
Sastojci:
- 1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
- 1 pileće belo meso
- 200 g šunke
- 2 jajeta
- 150 g kiselih krastavaca
- 250 g majoneza
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika senfa
- so, biber
Priprema:
Kesu povrća za rusku salatu stavite na kratko sa prokuvate u slanoj vodi zajedno sa komadom mesa (najbolje da bude bez koske kako ne biste imali otpatke).
Povrće kuvajte do prvog ključa i izvadite iz šerpe, pa ga stavite pod mlaz hladne hode i ostavite potom u cediljkii da se ohladi.
Kada piletina bude gotova, proverićete viljuškom, takođe i nju izvadite. Ne morate je seckati, dovoljno je da je samo viljuškom iscepkate na komadiće, ali ukoliko želite, možete je i iseckati.
Stavite i jaja da se kuvaju, može i u džezvu, da bi pre bilo gotovo.
Za to vreme, šunku i oceđene kisele krastvce isecite na željene komadiće. Pobiberite i posolite i ostavite.
Sve sastojke spojte i dodajte majonez, pavlaku i senf, pa dobro promešajte da se sve lepo upije. Po ukusu možete dodati još "preliva" ukoliko procenite da je salata suva.
Prijatno!
(Telegraf.rs)