Originalni recept za rusku salatu: Obrok gotov za 20 minuta ulepšaće vašu trpezu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nezaobilazan je dodatak svim svečanim ručkovima

Foto: Shutterstock/Yulia Furman

Složićemo se da ne postoji slavlje koje može proći bez ruske salate. Ona je jedna od nezaobilaznih stvari na svečanoj trpezi, a recept za rusku salatu može varirati u zavisnosti od toga kako je koja domaćica sprema. U nastavku vam približavamo onaj originalni, sa kojim nema greške.

Sastojci:

  • 1 kesa povrća za rusku salatu (obično bude 450 grama)
  • 1 pileće belo meso
  • 200 g šunke
  • 2 jajeta
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 250 g majoneza
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašika senfa
  • so, biber

Priprema:

Kesu povrća za rusku salatu stavite na kratko sa prokuvate u slanoj vodi zajedno sa komadom mesa (najbolje da bude bez koske kako ne biste imali otpatke).

Povrće kuvajte do prvog ključa i izvadite iz šerpe, pa ga stavite pod mlaz hladne hode i ostavite potom u cediljkii da se ohladi.

Kada piletina bude gotova, proverićete viljuškom, takođe i nju izvadite. Ne morate je seckati, dovoljno je da je samo viljuškom iscepkate na komadiće, ali ukoliko želite, možete je i iseckati.

Stavite i jaja da se kuvaju, može i u džezvu, da bi pre bilo gotovo.

Za to vreme, šunku i oceđene kisele krastvce isecite na željene komadiće. Pobiberite i posolite i ostavite.

Sve sastojke spojte i dodajte majonez, pavlaku i senf, pa dobro promešajte da se sve lepo upije. Po ukusu možete dodati još "preliva" ukoliko procenite da je salata suva.

Prijatno!

(Telegraf.rs)