Detoks supa koja greje telo: Recept za jelo na kašiku koji će se vas osvojiti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Važno je da u ove hladne dane održimo telo imunim na viruse

Foto: Shutterstock/JeniFoto

Potrebno nam je dosta vitamina i hranljivih sastojaka tokom ovog zimskog perioda kako bismo održali imunitet zdravim. Jedan od uvek dobrih izbora jesu supe. Osim što nam daju snagu, sprečavaju i da nas uhvate virusi.

Recept za detoks supu je jednostavan, a vrlo hranljiv i ukusan.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevenog đumbira
  • 1 paprika
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo suve začinske paprike
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • 1 komad pilećeg mesa po želji
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja brokolija
  • 1 šolja karfiola
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

U šerpi sipajte maslinovo ulje i ostavite da se dobro ugreje. Crni i beli luk sitno isecite i pržite ga na ulju uz dodatak đumbira. Dovoljno je od tri do četiri minuta dok ne promene boju i dok ne zamirišu.

Papriku isecite na kockice pa dodajte luku, kao i suvi začin, alevu papriku, so i biber. Mešajte i pržite do tri minuta.

Tada ubacite piletinu i bujon i ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Posle ovog vremena izvadite piletinu iz šerpe i iskidajte meso. Ako vam je vruće za prste, onda možete i viljuškom pa meso vratite u šerpu.

Šargarepu oljuštite i isecite na kolutove i ubacite je. Odvojte cvetove brokolija i karfiola, pa dodajte supi i krčkajte još 10 minuta dok ne omekšaju.

Kada se to dogodi, dodajte limunov sok i sklonite sa ringle.

Prijatno!

(Telegraf.rs)