• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krem-supa od belog luka: Ništa lepše i ukusnije "na kašiku" nećete napraviti

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedinstveno jelo koje daje očaravajući ukus

  • 0
supa od belog luka, supa, potaž Foto: Shutterstock/NoirChocolate

Uvek je lepo kada u toku ovih toplih dana može da se pojede nešto zdravo, a "na kašiku". Beli luk se smatra jednom od najzdravijih vrsta povrća, pa zašto onda ne biste napravili supu od belog luka? Recept za supu od belog luka je zaista odličan.

Sastojci za supu od belog luka:

  • 10 čenova belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 manji krompir
  • pola šargarepe
  • 2 kašike putera
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 kašičice timijana
  • 500 l pilećeg bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo rendanog parmezana

Priprema supe od belog luka:

Veče pre nego što počnete da spremate supu, oljuštite beli luk, stavite ga u manju vatrostalnu tepsiju i prelijte sa dve kašike maslinovog ulja, uz malo soli i bibera. Tako pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi u plastičnoj činiji.

Sutradan, u dubljoj šerpi na puteru izdinstajte sitno seckan crni luk sa malo timijana sve dok luk ne postane providan. Potom dodajte isečeni beli luk i pustite da se mirisi sjedine. Krompir oljuštite i isecite na manje komade, pa ubacite u šerpu sa lukom pa odmah nalijte pileći bujon. Ostavite da se sve krčka oko 20 minuta, pa onda izvadite krompir i pečeni beli luk. Kada se krompir i beli luk malo prohlade, izblendajte ih (blender ili štapni mikser), pa ih u obliku pirea vratite u šerpu.

Kada se sve sjedini i pusti mirise, dodajte pavlaku za kuvanje i začinite ako bude bilo potrebe. Morate mešati za slučaj da je temperatura ringle jaka, da se pavlaka ne bi ugrudvala.

Na kraju, pred sam kraj dodajte rendani parmezan i po želji ako volite par kapi soka od limuna. Prilikom serviranja, u tanjir supe u sredinu možete ubaciti krutone.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti