Recept za Karađorđevu šniclu od mlevnog mesa: Stari specijalitet spremljen na nov način
Nešto drugačija, ali jednako ukusna šnicla
Recept za originalnu Karađorđevu šniclu se dosta razlikuje od ovoga što smo vam pripremili za danas.
Princip pripreme je veoma sličan, a ono što je najvažnije - rezultat je i dalje fantastičan.
Evo kako da spremite karađorđevu šniclu od mlevenog mesa.
Sastojci:
(za 6 osoba)
za smesu za šnicle:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- so i biber prema ukusu
- 1 jaje
- 2 kašike prezle
za fil:
- 200 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 100 g kajmaka
za prženje:
- ulje
- 2 jajetabrašno
- prezle
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno iseckani crni luk, jaje, prezlu i začine. Umešajte smesu rukom dok ne dobijete ujednačenu masu.
Ostavite meso da odstoji u frižideru da odstoji oko pola sata.
Pripremljenu smesu podelite na šest jednakih delova.
Pripremite plastičnu foliju i preko nje na radnoj površini razvaljajte svaki od tih delova mesa u pravougaonik.
Zatim ih premažite sa kajmakom, a potom stavite po dva lista tanko sečene šunke i dva lista kačkavalja.
Meso sada urolajte u valjak uz pomoć plastične folije. Dodatno oblikujte rukom i potpuno zatvorite da se ne vidi punjenje.
Svaku pripremljenu šniclu uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja, a zatim i u prezle.
Pržite u dubokom i vrelom ulju dok ne porumene.
Poslužite uz pomfrit i majonez sa strane.
Prijatno!
(Ona.rs)