Recept za Karađorđevu šniclu od mlevnog mesa: Stari specijalitet spremljen na nov način

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Nešto drugačija, ali jednako ukusna šnicla

Foto: Shutterstock

Recept za originalnu Karađorđevu šniclu se dosta razlikuje od ovoga što smo vam pripremili za danas. 

Princip pripreme je veoma sličan, a ono što je najvažnije  - rezultat je i dalje fantastičan.

Evo kako da spremite karađorđevu šniclu od mlevenog mesa.

Sastojci:

(za 6 osoba)

za smesu za šnicle:

  • 500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • so i biber prema ukusu
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle

za fil:

  • 200 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 100 g kajmaka

za prženje: 

  • ulje
  • 2 jajetabrašno
  • prezle

Priprema:

U mleveno meso dodajte sitno iseckani crni luk, jaje, prezlu i začine. Umešajte smesu rukom dok ne dobijete ujednačenu masu.

Ostavite meso da odstoji u frižideru da odstoji oko pola sata.

Pripremljenu smesu podelite na šest jednakih delova.

Pripremite plastičnu foliju i preko nje na radnoj površini razvaljajte svaki od tih delova mesa u pravougaonik.

Zatim ih premažite sa kajmakom, a potom stavite po dva lista tanko sečene šunke i dva lista kačkavalja.

Meso sada urolajte u valjak uz pomoć plastične folije. Dodatno oblikujte rukom i potpuno zatvorite da se ne vidi punjenje.

Svaku pripremljenu šniclu uvaljajte u brašno, potom u umućena jaja, a zatim i u prezle.

Pržite u dubokom i vrelom ulju dok ne porumene.

Poslužite uz pomfrit i majonez sa strane.

Prijatno!

(Ona.rs)