Ideja za ručak: Isprobajte recept za vegetarijanski burito
Šta može da ide lepše uz ove sunčane i tropske dane u aprilu od meksičke hrane
Ako i ne postite, ali ste ipak zainteresovani da odmorite stomak od zimske ishrane i pripremite ga za predstojeću vaskršnju trpezu, predlažemo vam vege recepte, kako biste ograničili unos mesa.
Danas vam predlažemo da probate vegetarijanski burito punjen pečurkama, pasuljem i kukuruzom, upotpunjen kremastim avokadom i suptilnim začinima.
Uživajte uz paradajz salsu sa strane. Uostalom šta može da ide lepše uz ove sunčane i tropske dane u aprilu - od meksičke hrane.
Sastojci:
- 1 mali crveni luk, sitno iseckan
- 250 g paradajza, isečenog na kockice od 1 centimetar
- 2 kašike balzamiko sirćeta
- 20 g peršuna, sitno iseckanog
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 avokada, očišćena od koštica, oljuštena i narezana
- 1 limun, sok
- 1 običan luk, sitno isečen
- 1 šargarepa, narendana
- 200 g pečuraka, sitno iseckanih
- 4 kašike paradajz pirea
- ½ kašičice čili praha (ljuto ili blago, u zavisnosti od toga koliko začinjeno volite)
- ½ kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica paprike
- 400 g konzerve pasulja, ocediti i isprati
- 195 g konzerve šećernog kukuruza, oceđenog
- prstohvat kajenskog bibera
- 8 tortilja
- 100 g kuvanog pirinča
- 200 g zelene salate, iseckane
- 8 kašičica pavlake
Priprema:
Da biste napravili salsu, pomešajte crveni luk, paradajz, sirće, pola peršuna i pola ulja, pa začinite po ukusu.
Očistite i isecite avokado na kriške i prelijte sa malo soka od limuna i ostavite sa strane.
Zagrejte preostalo ulje u nelepljivom tiganju na srednje jakoj vatri i pržite luk pet minuta, a zatim umešajte rendanu šargarepu i pečurke i dinstajte još tri do pet minuta dok ne porumeni. Umešajte paradajz pire i začine i kuvajte još tri do pet minuta dok pire ne poprimi tamnocrvenu boju.
Sipajte 200 mililitara vode, pasulj, kukuruz i preostali peršun. Kuvajte dodatnih pet-šest minuta dok se smesa ne reducira, zgusne i zagreje. Začinite biberom i solju i ostalim začinima sa spiska sastojaka, prema ukusu.
Zagrejte tortilje prema uputstvima na pakovanju.
Sastavite burito tako što ćete tortilje prekrti zelenom salatom, filom od povrća i pirinčem. Poređajte kriške avokada i prelijte sa kiselom pavlakom, a zatim savijte tortilje sa jedne strane i urolajte.
Poslužite toplo, sa salsom sa strane.
Prijatno!
(Ona.rs)