Vaskršnja salata: Iskoristite već pripremljene sastojke da spremite savršen prilog uz pečenje

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite se da poližete prste

Foto: Shutterstock

Za najradosniji hrišćanski praznik običaj je da se farbaju jaja, koja se sa kuvanom šunkom i senfom ili renom služe za uskršnji doručak.

Običaj je da se ova kombinacija kasnije servira i za vaskršnju večeru, kao i drugi dan Uskrsa. Iako ćemo se složiti da je ovo jedna od najukusnijih kombinacija u kojoj možemo da uživamo dva dana - treći već dojadi.

Zato kada više ne znate šta da radite sa jajima i šunkom, iskoristite ove savršene sastojke da napravite vrhunsku vaskršnju salatu.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 300 g kuvane šunke ili kuvane dimljene kolenice
  • 300 g kačkavalja
  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 kašike rendanog rena
  • 3-4 kašike majoneza

Priprema:

Oljuštite i iseckajte jaja i stavite u dublju posudu. Iseckajte i kuvanu šunku ili kuvanu dimljenu kolenicu.

Kukuruz iz konzerve properite pod mlazom vode u cediljci, a zatim ostavite da se višak vode ocedi. Potom ga prebacite u posudu sa jajima i mesom.

Dodajte rendani ren i majonez, i dobro izmešajte da se sve lepo prožme.

Stavite salatu da se lepo ohladi i poslužite.

(Ona.rs)