Vaskršnja salata: Iskoristite već pripremljene sastojke da spremite savršen prilog uz pečenje
Spremite se da poližete prste
Za najradosniji hrišćanski praznik običaj je da se farbaju jaja, koja se sa kuvanom šunkom i senfom ili renom služe za uskršnji doručak.
Običaj je da se ova kombinacija kasnije servira i za vaskršnju večeru, kao i drugi dan Uskrsa. Iako ćemo se složiti da je ovo jedna od najukusnijih kombinacija u kojoj možemo da uživamo dva dana - treći već dojadi.
Zato kada više ne znate šta da radite sa jajima i šunkom, iskoristite ove savršene sastojke da napravite vrhunsku vaskršnju salatu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 g kuvane šunke ili kuvane dimljene kolenice
- 300 g kačkavalja
- 1 konzerva kukuruza
- 2 kašike rendanog rena
- 3-4 kašike majoneza
Priprema:
Oljuštite i iseckajte jaja i stavite u dublju posudu. Iseckajte i kuvanu šunku ili kuvanu dimljenu kolenicu.
Kukuruz iz konzerve properite pod mlazom vode u cediljci, a zatim ostavite da se višak vode ocedi. Potom ga prebacite u posudu sa jajima i mesom.
Dodajte rendani ren i majonez, i dobro izmešajte da se sve lepo prožme.
Stavite salatu da se lepo ohladi i poslužite.
(Ona.rs)