Punjene prženice spremne za 5 minuta: Kalorijska bomba za prvi obrok u danu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravite doručak koji će vas dugo držati sitim

Foto: Shutterstock/Tatiana Volgutova

Hleb i jaja su najčešće naši izbori kada je doručak u pitanju. Pa zašto ne biste napravili nešto jako ukusno, a opet tako zasitno? Recept za punjene prženice je odličan i odmah će vam se dopasti.

Sastojci za punjene prženice:

  • nekoliko kriški hleba
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g šunke (ili nečeg drugog suhomesnatog)
  • 3 jajeta
  • 100 ml mleka
  • so
  • ulje
  • susam

Priprema punjenih prženica:

Kačkavalj i šunku možete da izrendate ili da isečete na šnite. U činiji umutite jaja sa solju, a kriške, ukoliko nisu već isečene - isecite.

Na jednu krišku stavite šunku i kačkavalj i tako uradite sve dok ne potrošite sav materijal. Tako pripremljene kriške umočite u umućena jaja u koja možete staviti i origano. Pržite ih na dobro zagrejanom ulju.

Kada porumene i budu pržene, onda ih prebacite na tanjir sa kuhinjskim ubrusom kako bi pustile višak ulja.

Ovako spremljen doručak možete jesti uz jogurt, kiselo mleko ili neku sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)