Cezar tortilja će vas kvalitetno zasititi: Spremite je za tili čas uz ovaj recept

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Piletina, sos i salata - spoj svega što volite

Foto: Shutterstock

Cezar tortilja je mnogima prvi izbor kada je reč o ručku u restoranu. I, jasno je zašto - sa njom nem omaške.

Tortilja sa hrskavom površinom ušuškano čuva pravi miks povrća, dresinga i sočne piletine. Upravo takav ručak možete i vi pripremiti uz ovaj recept i dodati prilog poput pomfrita ili krompirića.

Sastojci za Cezar tortilju:

  • 2 tortilje
  • 400 g belog pilećeg mesa
  • ajsberg salata
  • 1 veći paradajz 
  • 3 kašike majoneza
  • malo limunovog soka
  • kašičica senfa
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • so
  • biber
  • kačkavalj
  • slaninica isečena na kockice

Priprema Cezar tortilje:

Za početak, piletinu stanjite čekićem za meso.

Ispohujte je na srednjoj vatri, a zatim je isecite na kockice. U isti tiganj možete ispržiti slaninicu.

Tortilje položite na ravnu površinu.

U činiju pomešajte salatu, paradajz iseckan na kockice i slaninicu.

U manju činijicu napravite dresing od pomešanog majoneza sa senfom, jogurtom, malo ulja, limunovog soka i bibera.

Sos pomešajte sa salatom.

Kašikom naređajte salatu na jednu stranu tortilje, dodajte piletinu, a preko pospite narendani kačkavalj i urolajte.

Zagrejte tortilje u tiganju ili tosteru.

Prijatno!

(Ona.rs)