Mlada boranija sa lukom: Ručak za celu porodicu

O. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskoristite sezonske namirnice

Foto: Shutterstock

Boranija je ukusna, lagana, a zbog bogatstva vlaknima, veoma preporučljiva u redovnoj ishrani. Što je mlađa, to je lepša, a danas vam predstavjamo recept za veoma jednostavnu pripremu.

Sastojci:

  • 500 g mlade boranije
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • peršun

Priprema:

Boraniju operite, očistite od peteljki i isecite na trećine.

Dinstajte je u šerpi na malo zagrejanog ulja, dodajući seckanu šargarepu i obe vrste luka.

Sve začinite i dinstajte, dodajući pomalo vode, po potrebi, da ne zagori.

Začinite i na kraju pospite seckanim peršunom.

Ukoliko ne postite, kada servirate, na boraniju možete staviti po kašiku pavlake, za puniji ukus.

Prijatno!