Gaspačo, hladna supa od paradajza po receptu nutricioniste: Ima sve što je potrebno organizmu
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukusan tanjir dobre poznate svetske kuhinje
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot
Nadaleko je poznata raznovrsnost španske kuhinje, a može se slobodno reći da je najpoznatije jelo gaspačo supa. To je hladna supa od paradajza, a ako je pripremite po ovom receptu, naše nutricionistkinje Milke Raičević, unećete u organizam sve što mu je potrebno.
Sastojci za gaspačo supu:
- 800 g paradajza
- 200 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g krastavca
- 200 g crvene paprike
- 2 kašike soka od limuna
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašičica kima
- 50 ml maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema gaspačo supe:
Povrće očistite i isecite ga na manje komade, pa ubacite u blender.
Kada se sve sjedini, dodajte jabukovo sirće, maslinovo ulje, so, biber i mleveni kim.
Potom, kada se ujednače svi sastojci, sipajte 200 mililitara vode. Potrebno je da blendate sve dok ne dobijete glatku homogenu smesu paradajz supe.
Kada se to dogodi, sipajte u tanjire i možete ukrasiti komadićima krastavca, origanom ili svežim bosiljkom, ali i kriškama hleba ili krutonima.
Prijatno!
(Ona.rs)