Gaspačo, hladna supa od paradajza po receptu nutricioniste: Ima sve što je potrebno organizmu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusan tanjir dobre poznate svetske kuhinje

Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Nadaleko je poznata raznovrsnost španske kuhinje, a može se slobodno reći da je najpoznatije jelo gaspačo supa. To je hladna supa od paradajza, a ako je pripremite po ovom receptu, naše nutricionistkinje Milke Raičević, unećete u organizam sve što mu je potrebno.

Sastojci za gaspačo supu:

  • 800 g paradajza
  • 200 ml vode
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g krastavca
  • 200 g crvene paprike
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica kima
  • 50 ml maslinovog ulja
  • so
  • biber

Priprema gaspačo supe:

Povrće očistite i isecite ga na manje komade, pa ubacite u blender.

Kada se sve sjedini, dodajte jabukovo sirće, maslinovo ulje, so, biber i mleveni kim.

Potom, kada se ujednače svi sastojci, sipajte 200 mililitara vode. Potrebno je da blendate sve dok ne dobijete glatku homogenu smesu paradajz supe.

Kada se to dogodi, sipajte u tanjire i možete ukrasiti komadićima krastavca, origanom ili svežim bosiljkom, ali i kriškama hleba ili krutonima.

Prijatno!

(Ona.rs)