Pita sa sirćetom: Desert koji morate da probate da biste mu poverovali

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne dozvolite da vas ime zavara

Foto: Shutterstock

Ako je postojao trenutak da primenite staru krilaticu "ne procenjuj knjigu po koricama", onda je to sada, kada je u pitanju recept za slatku američku pitu sa sirćetom.

Postoje dokazi da ovaj slatkiš datira još od sredine kasnih 1800-ih, od kada je nastalo mnogo različitih verzija. Neki su uključivali melasu, drugi su sušeno voće i orašaste plodove, ali se većinski su zadržane namirnice poput putera, šećera, jaja, brašna i aroma - sirćeta (jabukovog ili destilovano belo), ​​vanile, a ponekad i limuna.

Recept je neobičan i super lak, potrebno vam je sedam sastojaka i pravi se u dva koraka.

Sastojci: 

  • 1/2 šolje otopljenog, ohlađenog putera
  • 1 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike samorastućeg brašna
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika vanile
  • 3 jaja

Priprema: 

U velikoj činiji ili blenderu pomešajte 1/2 šolje otopljenog, ohlađenog putera, 1 1/2 šolje šećera, 2 kašike brašna koje se samo diže, 2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašiku vanile i 3 jaja.

Prespite fil u tipičnu okruglu tepsiju za američku pitu i potom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.

Pita je gotova nakon 45 minuta, odnosno dok fil ne porumeni, ali sredina se još uvek lagano ljulja.

Prijatno! 

(Ona.rs)