Kremasta salata od kupusa i šargarepe: Coleslaw je letnji gastro favorit

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripremljena i pojedena za čas!

Foto: Shutterstock

Coleslaw (kolslou) je popularna salata od rendanog kupusa i šargarepe, prelivena specifičnim dresingom. Ako za ručak pravite neko pečenje, odlično će se slagati!

Sastojci za coleslaw salatu:

  • 400-500 g kupusa
  • 2-3 srednje šargarepe

Za preliv:

  • pola šolje majoneza
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • bibera po želji

Priprema coleslaw salate:

U odgovarajućoj posudi pomešajte majonez, so, šećer, jabukovo siće, limunov sok i mleveni biber, pa pripremljeni dresing ostavite u frižideru jedan sat. Kupus očistite od spoljnih listova i korena, a šargarepu oljuštite, te ih krupno narendajte.

Postepeno dodajte preliv, mešajte lagano da se prožme, a prestanite s dodavanjem kad budete zadovoljni ukusom i izgledom salate. Rashladite je po želji i služite odmah.

Prijatno!

(Ona.rs)