Napravite sami kikiriki puter sa medom: Jednostavan i ukusan slatki namaz, gotov za tili čas
Sladak, orašast, kremast i hrskav, recept za puter od kikirikija sa medom sigurno će postati vaš novi omiljeni namaz.
Sve što vam je potrebno je procesor za hranu i tri jednostavna sastojka.
Sastojci:
- 6 šolja pečenog kikirikija
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje kokosovog ulja ili bilo kog neutralnog ulja
Priprema:
Sipajte u procesor za hranu pečeni i neposoljeni kikiriki, a zatim ga izblendirajte dok ne postane mrvičast. Možda ćete morati par puta da ga sastružete sa ivica posude.
Potom dospite med i nastavite da blendirate dok se masa ne zgusne i sjedini.
Polako dosipajte ulje i nastavite da mešate. Ukoliko vam je smesa suviše gusta, dodajte još.
Kada dobijete kompaktnu masu sa kojom ste zadovoljni, prebacite kikiriki puter sa medom u teglu ili posudu u kojoj možete da ga čuvate na sobnoj temperaturi do četiri nedelje, ukoliko ga držite na hladnom mestu i dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote.
Namaz takođe možete da stavite u staklenu teglu i tao ga čuvate u zamrzivaču do šest meseci.
(Ona.rs)