Napravite sami kikiriki puter sa medom: Jednostavan i ukusan slatki namaz, gotov za tili čas

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Sladak, orašast, kremast i hrskav, recept za puter od kikirikija sa medom sigurno će postati vaš novi omiljeni namaz.

Sve što vam je potrebno je procesor za hranu i tri jednostavna sastojka.

Sastojci:

  • 6 šolja pečenog kikirikija
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje kokosovog ulja ili bilo kog neutralnog ulja

Priprema:

Sipajte u procesor za hranu pečeni i neposoljeni kikiriki, a zatim ga izblendirajte dok ne postane mrvičast. Možda ćete morati par puta da ga sastružete sa ivica posude.

Potom dospite med i nastavite da blendirate dok se masa ne zgusne i sjedini.

Polako dosipajte ulje i nastavite da mešate. Ukoliko vam je smesa suviše gusta, dodajte još.

Kada dobijete kompaktnu masu sa kojom ste zadovoljni, prebacite kikiriki puter sa medom u teglu ili posudu u kojoj možete da ga čuvate na sobnoj temperaturi do četiri nedelje, ukoliko ga držite na hladnom mestu i dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote.

Namaz takođe možete da stavite u staklenu teglu i tao ga čuvate u zamrzivaču do šest meseci.

(Ona.rs)