Mafini sa tikvicama su praktičan i ukusan doručak: Voleće ih i deca, a prelaki su za pripremu
Slani mafini su uvek praktični za doručak za poneti i mnogima su prva opcija kada nemaju vremena da ujutru spremaju ovaj najvažniji obrok u danu. Naš predlog za ukusni doručak su mafini sa tikvicama čiji recept nije komplikovan, pa njegovoj pripremi može svako pristupiti.
Sastojci za mafine sa tikvicama:
- 220 g brašna
- 2 tikvice
- 2 jaja
- 1 kašika mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 120 ml ulja
- 50 g šećera
Priprema slanih mafina sa tikvicama:
Pre nego što počnete da spremate mafine sa tikvicama, zagrejte rernu.
Tikvice oljuštite i izrendajte pa ih ostavite sa strane i ne moraju biti skroz oceđene.
U jednoj činiju pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, a u drugoj činiji pomešajte ulje, jaja i mleko. Kada se ovi "tečni" sastojci sjedine, ubacite rendane tikvice pa lagano špatulom promešajte. Kada se sve sjedini, dodajte im "suve" sastojke i dobro promešajte da se sve lepo pomeša i sjedini. Trebalo bi da dobijete gustu smesu.
Pleh za mafine podmažite i sipajte po kašiku ili dve smese za mafine sa tikvicama. Pecite ih pet minuta na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite ih još oko 15 minuta, a sve ukupno oko 20 minuta.
Kada mafini sa tikvicama budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite oko pet minuta da se ohlade i spremni su za jelo.
Prijatno!
(Ona.rs)