Mafini sa tikvicama su praktičan i ukusan doručak: Voleće ih i deca, a prelaki su za pripremu

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Slani mafini su uvek praktični za doručak za poneti i mnogima su prva opcija kada nemaju vremena da ujutru spremaju ovaj najvažniji obrok u danu. Naš predlog za ukusni doručak su mafini sa tikvicama čiji recept nije komplikovan, pa njegovoj pripremi može svako pristupiti.

Sastojci za mafine sa tikvicama:

  • 220 g brašna
  • 2 tikvice
  • 2 jaja
  • 1 kašika mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • pola kašičice soli
  • 120 ml ulja
  • 50 g šećera

Priprema slanih mafina sa tikvicama:

Pre nego što počnete da spremate mafine sa tikvicama, zagrejte rernu.

Tikvice oljuštite i izrendajte pa ih ostavite sa strane i ne moraju biti skroz oceđene.

U jednoj činiju pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, a u drugoj činiji pomešajte ulje, jaja i mleko. Kada se ovi "tečni" sastojci sjedine, ubacite rendane tikvice pa lagano špatulom promešajte. Kada se sve sjedini, dodajte im "suve" sastojke i dobro promešajte da se sve lepo pomeša i sjedini. Trebalo bi da dobijete gustu smesu.

Pleh za mafine podmažite i sipajte po kašiku ili dve smese za mafine sa tikvicama. Pecite ih pet minuta na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite ih još oko 15 minuta, a sve ukupno oko 20 minuta.

Kada mafini sa tikvicama budu gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite oko pet minuta da se ohlade i spremni su za jelo.

Prijatno!

(Ona.rs)