Kraljice letnje trpeze: Pohovane tikvice se prave za 15 minuta, hrskave, a sočne - obožavaće ih svi

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Pohovane tikvice su pravi klasik koji osvaja ukusom i jednostavnošću pripreme. Hrskave spolja, mekane iznutra, idealne su kao lagani predjelo, prilog ili čak glavno jelo za one koji vole ukusne, ali lagane obroke. Tikvice su bogate hranljivim sastojcima, a pohovanjem dobijaju onu zlatno-smeđu koricu koja svaki zalogaj čini pravim zadovoljstvom. Recept za pohovane tikvice je jednostavan i svako može da se upusti u njegovu pripremu.

Sastojci za pohovane tikvice:

  • 1 tikvica
  • 2 jaja
  • 5 kašika brašna
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema za pohovane tikvice:

Tikvicu prvo oljuštite, pa izrendajte i možete slobodno ostaviti nekoliko minuta da se ocede kako ne bi smesa bila previše retka.

Dok se tikvice cede, u činiju umutite jaja, dodajte malo soli i dve kašike brašna i dobro promešajte. Potom, toj smesi dodajte oceđene tikvice i ponovo dobro promešajte, pa dodajte ostatak brašna, ali pazite da vam ne bide ni mnogo retko ni mnogo gusto. Procenićete to kada budete mutili.

U tiganj sipajte ulja i pustite da se dobro zagreje, pa supenom kašikom uzimajte smesu sa tikvicama i sipajte u vrelo ulje i sačekajte od minut do dva da se ta strana zapeče i dobije boju, pa okrenite i oecite isto koliko i prvu.

Svaku gotovu tikvicu stavljajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi pokupile višak masnoće. Služite ih dok su tople uz sir, suhomesnato ili salatu od paradajza.

Prijatno!

(Ona.rs)