Letnja tortilja sa urnebesom i svežim povrćem za poneti: Brza užina kad od vrućine ne možete da gledate kašiku

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Kad u stanu vri kao u ekspres loncu, a stomak ipak traži svoje — nema boljeg rešenja od ove tortilje. Nema kuvanja, nema prženja, nema znojenja nad šporetom. Samo malo urnebesa, svežeg povrća i gotova stvar! Lagano, ukusno i zasitno, taman da pregurate vreo dan.

Sastojci:

Priprema:

Tortilju kratko zagrejte u tiganju ili na plotni, da omekša.

Premažite je urnebesom.

Na jedan kraj ređajte redom: paradajz, paprika, šargarepa, salata i eventualno jaje ili sir.

Uvijte pažljivo kao palačinku i presečete po dijagonali.

 Zašto ova užina osvežava i zasiti?

Urnebes daje ukus i sitost bez ikakvog mesa.

Sveže povrće hidrira i osvežava, a salata daje volumen.

Uz to možete je poneti sa sobom, pojesti uz jogurt i nastaviti dan lagano.

BONUS trik: Ako baš nemate pravi urnebes, pomešajte mladi sir s mlevenom paprikom i malo belog luka — domaća verzija koja „pegla“ glad na brzinu!

(Ona.rs)