Najlepša projara se sprema po ovom receptu: Ukus koji vraća uspomene, uvek svima uspeva
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Youtube/PrintScreen/CooKing
Miris sveže pečene projare odmah vraća u detinjstvo. Ovaj jednostavan, ali neodoljiv recept za projaru spaja ukuse domaće tradicije i toplinu porodičnog obroka. Mekana, mirisna i pečena do dobijanja zlatne korice, projara je savršen izbor za doručak, užinu ili kao dodatak glavnom jelu.
Sastojci za projaru:
- 3 jaja
- 500 ml jogurta
- 400 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna tip 500
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
Priprema projare:
Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i ulje, i sve dobro umutite malo mikserom pa pređite na varjaču.
Podmažite kalupe za mafine, pa sipajte smesu i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok projara ne porumeni.
Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko dok su još tople. Projara je spremna za jelo.
Prijatno!
(Ona.rs)