Bolja nego u kafiću, a spremna za 5 minuta: Recept za ekstra kremastu toplu čokoladu o kojoj svi pričaju

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock/Fascinadora

Zima i topla čokolada jednostavno idu zajedno. Ako mislite da ste probali sve verzije ovog ukusnog napitka, vreme je da isprobate ovu kremastu, savršeno penušavu varijantu koja je osvojila društvene mreže.

Za razliku od klasičnog recepta gde se svi sastojci zagreju zajedno u šerpici, ovde se pravi posebni čokoladni krem koji se kasnije spaja sa toplim mlekom. Rezultat? Ekstra kremasta topla čokolada koja se pravi za samo pet minuta.

Sastojci za toplu čokoladu:

  • 500 ml mleka
  • 125 ml slatke pavlake
  • 4 kašike šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • rendana čokolada za dekoraciju

Priprema tople čokolade:

U činiji pomešajte slatku pavlaku, šećer i kakao. Mikserom mutite dok ne dobijete gust i penast čokoladni šlag. Mleko zagrejte na šporetu ili u mikrotalasnoj, ali pazite da ne proključa. Podelite toplo mleko u dve šolje, preko njega dodajte pripremljeni čokoladni šlag i pospite rendanom čokoladom.

Uživajte u svakom gutljaju! Topla čokolada je spremna za konzumaciju.

Ova metoda daje bogatu, kremastu teksturu koju obična vruća čokolada nikada ne može da postigne. Savršeno za zimske večeri ili trenutke kada vam treba mali užitak u šolji.

(Ona.rs)