Bakini recepti za lepu i zdravu kosu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi žele da imaju svilenkastu, jaku i negovanu kosu. Iako se mnogima to čini kao nemoguća misija, postoji nekoliko trikova pomoću kojih se za kratko vreme može poboljšati kvalitet kose

Sastojci iz kuhinje mogu da učine vašu kosu zdravijom. Iako na tržištu postoje mnogi proizvodi koji su namenjeni nezi kose, oni takođe sadrže i veliki broj hemijskih sastojaka koji mogu da oštete njen prirodni sjaj. Međutim, zašto biste bacali pare na sumnjive preparate kada pomoć možete da potražite u svojoj kuhinji?

Mnogi prirodni proizvodi rešavaju različite probleme kod svih tipova kose. Ukoliko želite da vaša kosa bude jaka, zdrava i svilenkasta, probajte neke od domaćih sastojaka i omogućite joj negu kakvu zaslužuje.

Jaje za sve tipove kose

Postoje mnoge maske za lice koje se pripremaju sa jajima. Umutite jaja sa sokom od limuna i dodajte nekoliko kapi meda kako biste dobili mekanu, svilenkastu i sjajnu kosu.

Sirće za kovrdžavu kosu

Sirće je jedan od efektnijih sastojaka koji se koriste za lečenje suve i oštećene kose. Operite kosu sirćetom nakon šamponiranja kako bi vaša kosa postala lakša za rukovanje i mekanija.

Jogurt za ravnanje

Jogurt se koristi za lečenje mnogih problema kose kao što su perut, rascvetali vrhovi i suv koren kose. Takođe, možete ga koristiti i kao prirodni proizvod za ravnanje kose.

Soda bikarbona

Soda bikarbona kada se pomeša s vodom, šamponom i regeneratorom jedan je od najboljih sastojaka za negu kose. Spoj ovih sastojaka čisti kožu, uklanja nečistoće i sprečava brzo mašćenje kose.

Limun za perut

Limunov sok ili ulje za kosu pomažu da se oslobodite mnogih problema poput svrabeža, peruti, suvog i masnog korena kose.

Med za oštećenu kosu

Oštećena kosa izgleda jako neposlušno i dosadno. Ljudi koji imaju ove probleme treba da koriste med jer je on prirodni ovlaživač za kožu i kosu. Lako dostupan kuhinjski sastojak možete da dodate u svoju masku za kosu kako biste je omekšali i učinili nežnom i svilenkastom.

Kukuruzni skrob za masnu kosu

Skrob ili kukuruzno brašno je jedan od lako dostupnih kuhinjskih sastojaka za lečenje masne kose. Pomešajte brašno sa vodom i utrljajte u koren kose. Ostavite da odstoji 15 minuta a potom isperite vodom.

Avokado za suvu i beživotnu kosu

Ulje avokada ili ekstrakt ovog ploda odličan je lek za razne probleme vaše kose, od suvoće i oštećenja pa sve do masnoće i peruti.

( Tamara Milić / zenstvena.com )