Hrana zbog koje vredi putovati (FOTO)
Putovanja stimulišu sva čula, a ukus nekih krajeva sveta možemo da prenesemo i kući. Pogledajte neka jela zbog kojih vredi otići na put
Na svakom putovanju, nešto novo se nauči. Među stvarima, koje svakako pamtite godinama unazad, jeste šta ste jeli u kojoj zemlji. Možda ste nešto od novih đakonija i sami naučili da spremate na poslednjem putovanju.
Naravno, među brojnim obrocima, svakako će se naći i neki koji vam se nije dopao, ali za mnoge ćete reći da su vredeli svakog pređenog kilometra. Putovanja stimulišu sva čula, a ukus nekih krajeva sveta možemo da prenesemo i kući.
Pogledajte neka jela za koja vredi putovati:
Jemen: Saltah
Saltah je bogata čorba napravljena od jagnjetine, piletine ili govedine. U ovoj zemlji se jede i pita hlebovima.
Vijetnam: Pho
Ovo je supa s rezancima. Ona se sastoji od pirinčanih rezanaca i naseckane govedine ili piletine i začinjena nanom i limetom.
Škotska: Haggis
Haggis je škotski delikates napravljen od mlevenog mesa iznutrica ovce – srca, jetre i pluća, skuvan sa lukom, ovasom, začinima i mašću u ovčijoj bešici. Ovo jelo se "tiho krčka“ barem tri sata, a smatra se škotskim nacionalnim jelom. Servira se sa pire krompirom i repom.
Trinidad i Tobago: Doubles
To je sendvič od leblebija upakovanih u prženi pita hleb izačinjenih karijem. Jelu se dodaju razni sosevi i krastavac i servira se vruće.
Venecuela: Pabellon Criollo
Pabellon Criollo sastoji se od naseckane govedine, crnog pasulja i pirinča. Obično se na sredinu stavlja prženo jaje.
(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)