Hrana zbog koje vredi putovati (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putovanja stimulišu sva čula, a ukus nekih krajeva sveta možemo da prenesemo i kući. Pogledajte neka jela zbog kojih vredi otići na put

Na svakom putovanju, nešto novo se nauči. Među stvarima, koje svakako pamtite godinama unazad, jeste šta ste jeli u kojoj zemlji. Možda ste nešto od novih đakonija i sami naučili da spremate na poslednjem putovanju.

Naravno, među brojnim obrocima, svakako će se naći i neki koji vam se nije dopao, ali za mnoge ćete reći da su vredeli svakog pređenog kilometra. Putovanja stimulišu sva čula, a ukus nekih krajeva sveta možemo da prenesemo i kući.

Pogledajte neka jela za koja vredi putovati:

Jemen: Saltah

Saltah je bogata čorba napravljena od jagnjetine, piletine ili govedine. U ovoj zemlji se jede i pita hlebovima.

Vijetnam: Pho

Ovo je supa s rezancima. Ona se sastoji od pirinčanih rezanaca i naseckane govedine ili piletine i začinjena nanom i limetom.

Škotska: Haggis

Haggis je škotski delikates napravljen od mlevenog mesa iznutrica ovce srca, jetre i pluća, skuvan sa lukom, ovasom, začinima i mašću u ovčijoj bešici. Ovo jelo se "tiho krčka“ barem tri sata, a smatra se škotskim nacionalnim jelom. Servira se sa pire krompirom i repom.

Trinidad i Tobago: Doubles

To je sendvič od leblebija upakovanih u prženi pita hleb izačinjenih karijem. Jelu se dodaju razni sosevi i krastavac i servira se vruće.

Venecuela: Pabellon Criollo

Pabellon Criollo sastoji se od naseckane govedine, crnog pasulja i pirinča. Obično se na sredinu stavlja prženo jaje.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)