KULINARSKA LEGENDA: Stevo Karapandža objavio nove recepte!

Vreme čitanja: oko 2 min.

U domaćim knjižarama ovih dana će se naći knjiga novih recepata kulinarskog maga Steve Karapandže. Na promociji izdanja “Kreativna kuhinja” gostovaće kultni autor koji će se tom prilikom družiti s obožavaocima i potpisivati knjigu

Najveća kulinarska zvezda sa nekadašnjih jugoslovenskih prostora Stevo Karapandža stiže 9. decembra ponovo u Beograd da bi promovisao svoj novi kuvar “Kreativna kuhinja”.

Knjiga sadrži 285 potpuno novih recepata koje je veliki Karapandža prilagodio da se mogu veoma lako i brzo pripremiti, što je imperativ u ovim vremenima kada niko nema puno vremena za kuvanje. Karapandža je koristio namirnice koje postoje kod nas, što će domaćim gurmanima olakšati potragu za potrebnim sastojcima.

 

Autor knjige je svojim budućim čitaocima objasnio da je ovim kuvarom želeo da im ponudi jednostavna, ali ukusna jela koja će svakome ostaviti mogućnost da u njih unese sopstvenu maštu, kreaciju i strast i da pri tome uživa stvarajući nova jela kao što je on uživao više od 40 godina i veruje da tu strast prenosi na nove naraštaje.

Novi Karapandzin kuvar publika će moći da kupi po promotivnoj ceni u knjižari "Vulkan" u šoping centru Ušće 9. decembra od 17 do 18.30 sati kada će moći i da razgovara sa autorom i dobije autogram.

Za srpsko izdanje, koje je štampao beogradski ogranak zagrebačke izdavačke kuće "Profil", predgovor je napisao Ðorđe Kostić, osnivač i počasni predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije, čiji je Karapandža bio gost i dobio njihovu kolajnu kao doživotni član.

On je Karapandžu nazvao “pionirom popularizacije kulinarsrtva na teritoriji bivše Jugoslavije i ljubimcem publike, ali i idolom svih kuvara kojima je otvorio nova vrata u tu magičnu profesiju”. Kostić je oduševljen i zahvalan što je majstor poput Karapandže prihvatio da kroz ovu knjigu podeli sa kolegama svoja iskustva i znanja nagomilana u bogatoj karijeri.

Nova knjiga je, prema rečima Krstića, pravi profesionalni priručnik zamišljen da u njoj podeli lična iskustva i otkrije tajne, ali će biti korisna i ljubiteljima kulinarstva koji žele da steknu nova znanja i prošire svoje kuvarske vidike, jer prestavlja nepresušni izvor novih gastronomskih ideja.

- "Kreativna kuhinja" rezultat je dugogodisnjeg Karapandžinog rada, kreiranja i ličnog zalaganja i eksperimentisanja u pravoj kuhinji, za prave goste i to internacionalne. Recepti su pažljivo odabrani, maksimalno tačni i mogu se s lakoćom pripremiti, a svaki daje mogućnost kreativnom kuvaru da ih obogati brojnim varijacijama - istakao je Kostić.

(Telegraf.rs / Tanjug)