Novorođenče stavlja u kartonsku kutiju da spava: Svi se zalete sa kritikama, a onda se oduševe kad čuju razlog

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica Maja ima sve što joj je potrebno, kako opisuje ova mama

Kad beba dođe u život roditelja, sasvim je normalno da porodica pazi da bude potpuno opremljena kako bi njihovo novorođenče maksimalno uživalo.

Jedna mama podelila je snimak u kom beba Maja, koja se tek rodila, brižno spava u kartonskoj kutiji. Naravno, mnogi su u čudu, jer obično očekujemo ušuškane kolevke. Međutim, kada je Šeridan objasnila zašto njena beba spava u kutiji, mnogi su se oduševili.

- Htela sam da snimim ceo video o kutiji za bebe i šta je uključeno, ali Maja je uletela na svet tako rano da se tačno nula mojih planova pre bebe zapravo ostvarilo!

Svako dete rođeno u Škotskoj ima pravo na boks za bebe. To je neverovatna inicijativa škotske vlade i pruža bebama i roditeljima sve korisne stvari koje im mogu zatrebati. Više kompleta odeće u različitim veličinama, jakna/kapuljača od flisa, peškir za kupanje, prostirka za igru, prostirka za previjanje, jastučići za trudnice, mekana igračka, knjižice za bebe, kontrastne kartice, termometar za kupatilo/sobni termometar, termometar za bebe, maramice od muslina, kondomi i još mnogo toga! - navodi ona.

I što je najbolje, kako ističe ova mama, kutija u kojoj dolazi je takođe siguran prostor za spavanje sa uključenim dušekom i posteljinom.

- To je tako fantastična inicijativa i već nam je od velike pomoći. Našu kutiju za bebe držali smo u dnevnoj sobi kao dodatni prostor za spavanje za Maju i ispostavilo se da je to njeno omiljeno mesto za spavanje i da joj je to draže od drugih kolevki.

Tako smo zahvalni i znam da mnogo porodica dobija toliko koristi u veoma skupom vremenu.

I to je odgovor na one koji se pitaju zašto moja beba spava u kartonskoj kutiji - navodi mama Šeridan.

(Ona.rs)