Čokoladni kolač bez pečenja: Prava rapsodija ukusa, a praznična dekoracija će obradovati mališane

E. O.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzinski desert osvojiće vas na prvi zalogaj

Foto: Shutterstock/irina2511

Nema ništa bolje nego kada se posle ukusnog prazničnog ručka zasladite još ukusnijim slatkišem. Pošto je vreme Vaskrsa pred nama, kada smo u potrazi za ukusnim receptima, onda se čokoladni kolač bez pečenja mora naći na vrhu liste vašeg odabira.

Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 150 g putera
  • 250 g mlečnog keksa
  • 1 šolja kukuruznih pahuljica

za preliv:

  • 250 g mlečne čokolade
  • 1 kašičica ulja
  • 100 g čokoladnih mini-jaja
  • 1 šaka sitnijih čokoladnih jaja

Priprema čokoladnog kolača bez pečenja:

Papir u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

U činiju dodajte čokoladu, kondenzovano mleko u puter i stavite da se kuva na pari ili otopite u mikrotalasnoj pećnici. Bitno je da sve dobro otopi pa promešajte. Keks izdrobite pa ubacite u ovu činiju i mešajte dok se sve ne sjedini.

Dobijenu smesu sipajte u pripremljeni pleh i rasporedite ga celom površinom pleha s tim što kašikom treba da zagladite ivice.

Mlečnu čokoladu otopite pa joj dodajte ulje i mešajte dok ne postane sve glatko. Kada se sjedini, prelijte preko smese u plehu i ravnomerno je rasporedite.

Čokoladna jaja prepolovite nožem i poređajte po želji preko dobijenog kolača, a ona manje jaja samo stavite tamo gde želite. Malo protresite celu tepsiju da se svi sastojci rasporede kako treba.

Sada stavite u frižider na najmanje četiri sata, pa izvadite 20 minuta pre posluživanja. Tako će se lepo iseći.

Prijatno! 

(Ona.rs)