Čokoladni kolač bez pečenja: Prava rapsodija ukusa, a praznična dekoracija će obradovati mališane
Brzinski desert osvojiće vas na prvi zalogaj
Nema ništa bolje nego kada se posle ukusnog prazničnog ručka zasladite još ukusnijim slatkišem. Pošto je vreme Vaskrsa pred nama, kada smo u potrazi za ukusnim receptima, onda se čokoladni kolač bez pečenja mora naći na vrhu liste vašeg odabira.
Sastojci za čokoladni kolač bez pečenja:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g kondenzovanog mleka
- 150 g putera
- 250 g mlečnog keksa
- 1 šolja kukuruznih pahuljica
za preliv:
- 250 g mlečne čokolade
- 1 kašičica ulja
- 100 g čokoladnih mini-jaja
- 1 šaka sitnijih čokoladnih jaja
Priprema čokoladnog kolača bez pečenja:
Papir u kojem ćete peći kolač obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
U činiju dodajte čokoladu, kondenzovano mleko u puter i stavite da se kuva na pari ili otopite u mikrotalasnoj pećnici. Bitno je da sve dobro otopi pa promešajte. Keks izdrobite pa ubacite u ovu činiju i mešajte dok se sve ne sjedini.
Dobijenu smesu sipajte u pripremljeni pleh i rasporedite ga celom površinom pleha s tim što kašikom treba da zagladite ivice.
Mlečnu čokoladu otopite pa joj dodajte ulje i mešajte dok ne postane sve glatko. Kada se sjedini, prelijte preko smese u plehu i ravnomerno je rasporedite.
Čokoladna jaja prepolovite nožem i poređajte po želji preko dobijenog kolača, a ona manje jaja samo stavite tamo gde želite. Malo protresite celu tepsiju da se svi sastojci rasporede kako treba.
Sada stavite u frižider na najmanje četiri sata, pa izvadite 20 minuta pre posluživanja. Tako će se lepo iseći.
Prijatno!
(Ona.rs)