Uz korišćenje ovih trikova jaja vam neće popucati: Od bake do profesionalnih kuvara, svi savetuju čačkalice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi posao!

Foto: Shutterstock

Pucanje jaja tokom ključanja je čest problem sa kojim se s vremena na vreme susrećemo. Kuvano jaje jedno je od glavnih obeležja Vaskrsa, stoga je neophodno da sva budu cela, spremna za dalje šaranje.

Uz prave savete i trikove, jaja mogu biti skuvana na savršen način kako biste praznične dane proveli rasterećeni ovog problema.

U veći lonac prvo stavite kuhinjsku krpu, a na nju položite jaja koja ste namenili za kuvanje. Kada ih poređate, stavite i nekoliko čačkalica, do tri.

Neobično, zar ne, ali zaista radi posao, pogotovu u kombinaciji sa kuhinjskom krpom. Objašnjenje trika ne postoji, za njega znaju i bake i profesionalni kuvari - i velikodušno savet dele na internetu.

Nemojte koristiti previše, dovoljno je da ubacite tri ili baš na veću količinu i do pet komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li je ljuska oštećena.

(Ona.rs)