Šta raditi sa preostalim jajima nakon Vaskrsa? Ovo su 3 najbolja načina da ih iskoristite - ništa se ne baca!

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Kuvana jaja, ako se pravilno čuvaju, mogu da ostanu sveža do nedelju dana u frižideru. Da bi se produžila njihova svežina, preporučuje se da ih držite u ljusci i čuvate na donjoj polici frižidera, gde je temperatura najstabilnija. Ako su jaja već oljuštena, trebalo bi ih pojesti u roku od nekoliko dana.

Već sutra, kad Vaskrs prođe, vama će sigurno preteći mnoštvo kuvanih jaja. Ne brinite, donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako da iskoristite višak jaja, a da ne završite sa njihovim bacanjem!

1. Napravite pileću salatu!

Ovo je idealan lagan obrok nakon obilnih vaskršnjih jela. Svestran je, brz i osvežavajuć. Za pripremu vam je potrebno:

  • 170 grama zelene salate
  • 300 grama barenog belog mesa
  • 2 kuvana jaja

Za preliv: suvi biljni začin po izboru, 2 kašike majoneza, 1 kašika senfa i 2 čaše jogurta. Priprema je vrlo jednostavna - iseckajte sve sastojke i prelijte ih osvežavajućim prelivom! Brzo, lako i ukusno!

Foto: Shutterstock

2. Punjena jaja

Za nešto malo egzotičnije, možete pripremiti punjena jaja. Prepolovite kuvana jaja i izvadite žumance. Zatim ga pomešajte sa nekim od sledećih sastojaka:

  • majonez, senf i šunka (savršeno za iskoristiti i preostalu šunku!)
  • pavlaka, namazni sir i masline
  • kiseli krastavci, krem sir i peršun

Ove kombinacije možete prilagoditi svom ukusu i uživati u ovoj jednostavnoj, a ukusnoj poslasti!

Foto:Shutterstock

3. Mimoza salata

Ovo je prava poslastica, ako je niste spremali za sam Vaskrs, napravite je od preostalih jaja kasnije. Za pripremu vam treba:

  • 150 grama šunke
  • 150 grama tvrdog sira
  • 3 kuvana jaja
  • čaša kisele pavlake
  • 2 barena krompira
  • 150 grama majoneza

Sastojke iseckajte, pomešajte i uživajte u ovoj bogatoj salati koja je savršen završetak vaskršnjeg obroka.

Foto: Shutterstock/Lika Mostova

Bacanje jaja nije opcija - iskoristite ih na kreativan način!

(Ona.rs)