• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

„Telcast“ osvojio publiku!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za svega šest meseci postojanja, podkast koji vodi Minja Miletić postao je jedan od onih o kojima se priča, naročito u stručnoj javnosti

  • 0
Telcast Minja Miletić Foto: Miloš Nadaždin

Iako se u današnjem, modernom svetu informacije smenjuju, upijaju i prenose munjevitom brzinom, te smo svakog dana „preplavljeni“ vestima i najrazličitijim sadržajima u tradicionalnim medijima i na društvenim mrežama, pripovedanje ostaje omiljeni način prenošenja priča. Ljudski glas i dalje je omiljena „muzika za uši“, pa je to verovatno jedan od glavnih razloga što je format podkasta u poslednjih nekoliko godina, i u svetu i u Srbiji, jedan od najomiljenijih za slušanje i gledanje.

Podkast „Telcast“ pokrenut je 15. maja sa idejom da postane jedan od vodećih tech podkasta zahvaljujući aktuelnim temama i najrelevantnijim gostima iz svih društvenih sfera. U do sada 11 objavljenih epizoda, Minja Miletić razgovarala je o tehnologiji, inovacijama i svetu koji nas okružuje sa stručnjacima, profesionalcima i kreativcima.

Njeni gosti bili su Vladimir Lučić, Ognjen Janković, Zdravko Marić, Zvezdan Terzić, Predrag Azdejković, Predrag Gaga Antonijević, Veselin Jevrosimović, Dragan Stojković Piksi, Robert Čoban, Srđan Šaper i Tamara Krcunović. Svako od njih na svoj način tumačio je tehnološki razvoj i dao predviđanja o trendovima koji nas očekuju u budućnosti. Saznali smo kako je veštačka inteligencija uticala na muziku i oglašavanje, kakvo je danas medijsko tržište, kako je tehnologija promenila fudbal i filmsku umetnost i šta je budućnost komunikacija...

- Prezadovoljna sam interesovanjem koje su gledaoci i slušaoci pokazali za naš rad. U današnjem brzom načinu života, podkasti su idealan način konzumacije sadržaja, te se naš „Telcast“ sluša u pokretu. Ja sam lično u ovom formatu pronašla prostor da se bavim dubljim diskusijama o širokom spektru tema, i da razgovaram sa stručnjacima i ljudima s kojima u formatu kojim se bavim na televiziji često nisam imala priliku ili dovoljno prostora. U narednom periodu imaćemo goste iz sveta politike, nauke, umetnosti i sporta... Neka to bude iznenađenje, ali obećavamo da ćemo vam u svakoj epizodi pružiti kvalitetan, aktuelan i relevantan osvrt na sve teme, s akcentom na tehnologiji i inovacijama - kaže Minja Miletić.

Telcast Minja Miletić Foto: Miloš Nadaždin

U mesecima pred nama, poručuju iz Telekoma Srbija, govoriće se o načinima na koje danas slušamo, gledamo i informišemo se.

- Svi zainteresovani „Telcast“ mogu da gledaju na jutjub kanalu Telekom Srbija, koji je i glavni kanal komunikacije sa gledaocima i slušaocima, kao i na audio kanalima Deezer, Apple i Google podcasts, Podcast.rs, Spotify i ITunes. Naši podaci pokazuju da se podkastu najviše pristupa putem mobilnog telefona, što je i očekivano, baš kao i to što su muškarci dominantni gledaoci s obzirom na to da smo dosta govorili o sportu. „Telcast“ se najviše prati u Srbiji, a potom i u zemljama ex-Yu, ali veoma nas raduje i veliki broj pregleda u drugim zemljama - kažu u Telekomu Srbija i dodaju:

- Prisutni smo i zapaženi i na društvenim mrežama Instagram, TikTok i Facebook, gde svakodnevno komuniciramo sa našim gledaocima i slušaocima, i od njih dobijamo dragocene reakcije, sugestije i predloge koje uvažavamo prilikom odabira tema i gostiju.

Gledajte „Telcast“ sa Minjom Miletić svakog drugog petka od 20 časova.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nataša Lazarević je fudbalski sudija na utakmicama muških klubova

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka