• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnažujući govor Dženifer Lopez upućen ženama: "Ne možete da budete inteligentni ako ste lepi"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Moćne reči ohrabrenja da se uhvatite ukoštac sa danom

  • 0
Džulija Roberts, Dženifer Lopez Foto: Shutterstock

Dženifer Lopez je poslednjeg meseca prošle godine održala jedan od onih "jednom u životu" osnažujućih govora na dodeli "Elle Woman in Holywood" nagrada, osvrćući se na svoju karijeru i zašto se i dalje oseća moćno iako nikada nije osvojila neko veliko priznanje.

Prihvatajući titulu "ikone" koju joj je "Elle" dodelio za 2023. godinu, ova poznata pevačica i glumica pogodila je pravo "u metu" suštinu uspeha i borbe svake žene, zbog čega je njen govor zarazan i osnažujuće delotvoran ukoliko vam je potrebna inspiracija da vam se "popravi" dan i nešto da vas "podigne".

- Nemam Oskara, nemam Zlatni globus, nemam Gremi, ili SAG nagradu, ili BAFTA-u, ili izbor kritičara, ili holivudsku filmsku nagradu - rekla je Dženifer u svom govoru, navodeći da ima samo nagradu Međunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu.

- Ali ovo je moja peta nagrada Elle "ikone". Od svih stvari u koje sam verovala da ću odrasti kada sam bila devojčica, poslednja stvar na listi je bila "ikona".

Ipak, "Dženi iz bloka" kaže da je svaki put potražila značenje te reči kad god su joj odali tu počast i da joj ova "titula" uvek laska i navodi da razmišlja o stvarima koje je preživela dok je radila kao žena u Holivudu.


- Znate, počela sam kao plesač, a onda sam počela da snimam filmove, pa ploče i onda nekako stvorila svoj brend, i kompanije... I svaki korak na tom putu i ​​svaka tranzicija nailazila je na otpor. Ogromna opozicija - bukvalno, fizička i emocionalna, da ne možete da radite mnogo različitih stvari i da vas ozbiljno shvataju! - nastavila je Lopezova i objasnila:

- Ne možete da budete dobri ili kredibilni u bilo čemu ako ste seksi. Ne možete da budete seksi ako ste mama. Ne možete da budete inteligentni ako ste lepi... I tako dalje i tako dalje. A sigurno ne možete da budete ništa od toga ako ste mala Portorikanka iz Bronksa.

Zato i ističe da je prava magija u "biti žena" upravo u mogućnosti da radite sve te različite stvari i da ih radite dobro, a najčešće bez ikakvog priznanja ili uvažavanja.

- Stvari poput izražavanja mišljenja, poput emocionalnosti, raspoloženja i pažnje na nekoliko različitih mesta istovremeno su zapravo naša supermoć i suština onoga ko smo. To je ono što je zapravo biti žena - istakla je i zaključila:

- Dok stojim ovde i primam ovu nagradu sa strahopoštovanjem da je ovo moj život, ponavljam reči iz onog divnog videa koji smo upravo videli: "A zašto ne možemo sve te stvari?" Uvek ću verovati da mi možemo, da svi vi možete, da ja mogu.

Ceo inspirativan govor Džej Lo objavio je "Elle".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ako želite dobro da se oznojite bacite se na novi fitnes izazov seksi Džej Lo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka