• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fren Drešer je prebrodila silovanje, saznanje da joj je muž homoseksualac i da ima rak: Smehom protiv traume

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ponekad najbolji pokloni dolaze u najružnijim paketima", poentirala je heroina Fren Drešer

  • 0
Screen Actors Guild Awards Foto: Tanjug/AP

Ukoliko ste milenijalac ili roditelj milenijalca, skoro je pa sigurno da ste tokom ranih dvehiljaditih pratili seriju "Dadilja". Onaj koji je odgledao makar samo jednu epizodu nije zaboravio specifičan glas Fren Drešer, njenu nenadmašnu komičnu gestikulaciju i sjajne odevne kombinacije kojima je uspostavljala nove modne standarde.

Atraktivnog lica i zanosnog tela, Fren je ipak bila drugačija. Njena aura je isijavala skoro pa dečji optimizam, a u očima blistala je radost života. Niko nije ni slutio traume koje je glumičina duša krila, kao i strahote koje je tek trebalo da uslede.

Nakon mnogo godina suočavanja sa tajnim, nezamislivim bolom, Fran Drešer kaže da je "konačno pronašla unutrašnji mir". U razgovoru za magazin "People", otkrila je kako je pronašla svrhu kroz svoju bolnu prošlost koja uključuje zastrašujuće silovanje koje se desilo 1985. godine, javan razvod od muža Pitera Marka Džejkobsona, 1999. godine, kao i dijagnozu raka materice, 2000. godine.

Ožiljci za ceo život

Drešer i njen bivši suprug Mark Džejkobson upoznali su se u srednjoj školi, a svoju ljubav pretočili su u bračnu zajednicu. Tokom sedam godina skladnog braka, nijedna razmirica nije razdvojila ovaj par - sve do momenta kada se desilo nezamislivo.

Tada su dvadesetosmogodišnju Fren i njenu prijateljicu napastovavala dva muškarca, dok je njen suprug bio primoran da gleda.

- Moji prijatelji su znali, ali nisam mogla da pozovem roditelje. Sestra je to učinila za mene. Ti muškarci su bili na uslovnoj slobodi. Veoma je obeshrabrujuća činjenica da su bili u zatvoru, potom pušteni da bi opet počinili isto.

Drešerova koja je blagoslovlena fotografskim pamćenjem, pomogla je policiji da uhvate zločince.

- Oni su dobli doživotnu, a ja svoj "zaključak", što mnoge žene nažalost nemaju - objasnila je glumica.

Kada padnu maske

Fren Drešer Piter Mark Džejkobson Fran Drescher and husband Peter Marc Jacobson Foto: Profimedia/ The Hollywood Archive

Piter i Fren su prebrodili neprebodivo, nije ih razdvojila trauma. Razdvojila ih je istina.

Fren govori da se dugo nije osećala srećnom u braku jer je osećala da je druga strana nezadovoljna, ne sumnjajući u razlog. Sada joj je, kaže, sve mnogo jasnije.

- Nisam se osećala tako srećno kao što je trebalo da budem sa svim tim novcem, slavom i kreativnom kontrolom. Piter je počeo da ima probleme sa kontrolom, za koje sam smatrala da su patološki, ali sada, kada pogledam unazad, shvatam da je zapravo toliko naporno radio da kontroliše svoje autentično ja, svoju pravu orijentaciju - izjavila je Fren.

Par se rastao nakon 21 godinu, a Piter je Fren saopštio da je homoseksualac dve godine nakon razvoda. Danas su bliski prijatelji.

- Napuštanje Pitera... to je bio pravi prolazak kroz vatru.

Fran Drescher  Peter Marc Jacobson Foto: Profimedia/ Getty images/ Dimitrios Kambouris

Dar u obliku kazne

Više od decenije nakon silovanja, Drešerovoj je dijagnostikovan rak materice, a ona ovu dijagnozu opisuje kao "put ka pronalasku sebe".

- To je, mislim, poetska korelacija, jer se zaista nisam nosila sa svojim bolom oko silovanja mnogo, mnogo, mnogo godina. Telo je odlučilo da se slomi. Bilo je to kolosalno iskustvo učenja. Nije mi drago što sam imala rak i ne želim to nikome, ali bolje mi je zbog toga. Ponekad najbolji pokloni dolaze u najružnijim paketima - poentirala je heroina Fren Drešen.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Majka deteta sa autizmom govori kako život ide dalje kad se dođe do ivice

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka